Minik Ece son yolculuğuna uğurlandı

Arabalı vapurdan düşen otomobilde can veren 5 yaşındaki çocuk toprağa verildi.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 10:59
Abone Ol google-news

 

Sirkeci’de önceki gün Harem seferini yapan Sadabat adlı arabalı vapurun hareket etmesiyle kapak üzerinde kalarak denize düşen otomobilde yaşamını yitiren 5 yaşındaki çocuk için dün ikindi zamanı Halkalı Hoca Ömer Çetinsaya Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Kazadan hafif yaralarla kurtulan anne Ebru Güleren Yılmaz, kızının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

Cenaze töreninde anne Ebru Güleren Yılmaz ve baba Aydın Yılmaz, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu. Cenazede anne Ebru Güleren Yılmaz’ı makyöz olarak çalıştığı Karadayı dizisinin oyuncuları Kenan İmirzalıoğlu, Şebnem Dilligil, Başak Okay, Leyla Tuğutlu, Aslı Orcan yalnız bırakmadı. Ünlü oyuncu Halit Ergenç de eşi Bergüzar Korel ile birlikte cenazeye katıldı. Minik Ece’nin cenazesinin camiye gelmesiyle gözyaşları sel oldu. Anne Yılmaz ve yakınları minik kızın tabutuna son kez sarıldı. Küçük çocuk, cenaze namazı sonrası Halkalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kamera tartışması

DHA’nın haberine göre İDO yetkililerinin araçların arabalı vapura bindikleri alanı kaydeden kamera sistemlerinin olmadığına ilişkin açıklamasına karşın dün Sirkeci iskelesinde vapurların giriş ve çıkışlarında iki adet kamera bulunduğu ortaya çıktı. İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ’den (İDO) yapılan açıklamada ise özetle şu ifadelere yer verildi: “İDO olarak elimizde bulunan tüm bilgi ve görüntüleri yetkili makamlara teslim etmiş bulunuyoruz. Resmi incelemenin tamamlanmasının ardından inceleme sonuçlarını kamuoyuna açıklayacak ve raporun gereklerini yerine getireceğiz.”

Kaptan serbest

Kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında gemi kaptanı Erkan Atalay İm ile 2 gemi personeli Deniz Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından dün sabah saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı. Kaptan Erkan Atalay İm’in de aralarında bulunduğu 3 kişi savcıya ifadelerinin ardından “taksirle ölüme sebebiyet vermek” iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme gemi kaptanı Erkan Atalay İm’i yurtdışına çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı. Mahkeme, 2 gemi personelini de serbest bıraktı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı müfettişleri, dün sabah İstanbul’a gelerek Liman Başkanlığı’nda

‘Ön teker feribotta arka teker iskelede’

Küçük çocuğun cenazesini dün sabah Adli Tıp Kurumu’ndan alan dede İbrahim Yılmaz gözyaşları içerisinde “Bir ihmal var. Bir önlem almadan feribotu nasıl kaldırırsın” diye tepki gösterdi. Ailenin yakınlarından Ali Rıza Alkan, kazanın oluşunu “Son arabaymış. Ön teker feribotta arka teker iskeledeyken vapur hareket ediyor. Vapur güvenlik kapağı kalkmadan hareket ediyor. Hareket edince de araba arka üstü denize düşüyor. Bazı haberlerde sürücü gaza basmış da düşmüş gibi anlatılıyor. Bu doğru değil. Son arabaymış, oradaki görevli ‘binin’ demiş” diye anlattı.

Anneanne ağır yaralı

Kazada ağır yaralanan anneanne Şaziye Güleren’in Bayrampaşa Baypark Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Karadayı dizisinde makyöz alarak çalışan anne Ebru Güleren Yılmaz’ı Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde oyuncu Halit Ergenç ve ekip arkadaşları ziyaret etti. Ebru Güleren Yılmaz ve Mine Dalkılıç tedavilerinin ardından taburcu olmuşlardı.

Dizilerde kamera arkasında çalışan anne Yılmaz’ı ve Ece Su’yu yakından tanıyan oyuncu Bergüzar Korel, Twitter adresi üzerinden kazayla ilgili açıklama yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner’in “Oluyor böyle şeyler bunlar görünmez kazalar” sözlerini eleştirdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler