AKP'li vekilden 'Hayvana tecavüz edene bir şans daha verelim' açıklaması

AKP'li Selçuk Özdağ, hayvan tecavüzleriyle ilgili sözlerine ilişkin yeni açıklamasında "Köylerde yaşayan vatandaşlarımızı düşünerek dile getirdim" dedi.

Yayınlanma: 12.04.2016 - 21:25
Abone Ol google-news

AKP Milletvekili Selçuk Özdağ, hayvanlara işkence ve tecavüz edenlere verilen cezalar tartışılırken söylediği “Altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum” sözleriyle ilgili ikinci bir açıklama yaptı.

KÖYLERDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZI DÜŞÜNEREK DİLE GETİRDİM

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, sözleriyle ilgili olarak yapılan eleştirilerin haksız itham olduğunu söylerken "Özellikle köylerde çiftçilikle uğraşan vatandaşların hayvanlara ihtiyacı olduğu düşüncesiyle, şiddet ve benzeri sebeplerden dolayı cezalandırılmalarını desteklediğimi ancak hayvan sahiplenme hakkının ellerinden alınmaması gerektiğini ifade ettim. Önerge komisyonda görüşüldüğü esnada hayvan sahiplenmekten men edilmemesi konusundaki tavrımı köylerde yaşayan vatandaşlarımızı düşünerek dile getirdim. Kesinlikle tecavüz edenler hayvan sahiplensin şeklinde bir düşünce içerisinde bulunmadım. Böyle bir ifade kullanmadım. Kullanmayacağımı da muhalefet temsilcileri dahil komisyonda birlikte çalıştığımız herkes bilir. Komisyon tutanaklarına geçen ve şahsımın kullandığı ifade, 'Bu hakikaten bir devrim, bir reform fakat bir yandan altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum çünkü insanlara şans vermek gerekir' şeklindedir" ifadelerini kullandı. 

TERÖRLE MÜCADELEM NEDENİYLE

"Çevre Alt Komisyonu Başkanı olarak hayvan haklarının korunmasına dönük yasal çalışmada emeğim çoktur. Türkiye tarihinin en kapsamlı ve en koruyucu hayvan hakları yasa tasarısının Çevre Komisyonu’nda onaylanmasına, hayvana yapılan işkencenin Kabahatler Kanunu’ndan çıkarılıp ceza kapsamına alınmasına vesile oldum. Hayvan sorunlarının çözümüne yönelik yüzlerce insanı dinledim, onlarca toplantı gerçekleştirdim. Bu işle yakından ilgilenmiş biri olarak şahsıma yöneltilen haksız ithamlar abesle iştigaldir" diyen Özdağ söz konusu haberlerin kasıtlı olduğunu iddia etti: 

"Kirli odakların bu saldırısının, geçtiğimiz günlerde Manisa'da verdiğim; 'Vatan ve millet düşmanı PKK, Ermeniciler ve illegal sol örgütler ile FETÖ el ele verip millet iradesine karşı ortak hareket ediyorlar' demecimin ardından meydana gelmesini de çok manidar buluyorum.

Asparagas ustalarının amaçlarına ulaşamayacağını belirterek, terörle mücadeledeki tavrımdan da asla ödün vermeyeceğimi, üstüne basa basa ifade etmek istiyorum. Milletimizin gerçekleri gördüğünü ve yalanlara itibar etmediğinden şüphe duymadığımı kaydederek, yapılan bu saldırıya karşı, başta ilgili haber siteleri olmak üzere şahsımı karalayan yorumda bulunanlar hakkında da yargı yoluna başvuracağımı ayrıca belirtmek istiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler