'Berkin de Burak Can da evladımız'

CHP'nin Tunceli mitinginde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından çıkan olaylarda yaşamını yitiren Burak Can ve Tunceli'deki olaylarda rahatsızlanarak şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın da kendilerinin evlatları olduğunu dile söyledi.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 14:07
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tunceli mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Dersimli olmaktan gurur duyuyorum" dedi. CHP lideri, İstanbul'daki olaylarda öldürülen Burak Can'ın da Tunceli'de şehit olan polis memuru Ahmet'in de evlatları olduğunu belirterek, "İnsanın yüreğinde vicdan olsa 14 yaşındaki bir çocuğun annesine yuh çektirir mi? İnsan sevgisini görmek istiyorsanız, Dersim'e geleceksiniz" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Dersimli olmaktan gurur duyuyorum. İki yıldır teklif vermiş, Tunceli'nin adı değişsin diye ama adım atmıyor. Çünkü o sahtekar, o yalancı.

- Burak Can annesinden izin almış akşam dışarı çıkacağım diye. Burak Can dışarı çıkıyor, elektrikler kesiliyor. Öldürülüyor. Sonra biri çıkıp "Kılıçdaroğlu'nun illegal militanları öldürülüyor" diyor.

- İnsanın yüreğinde vicdan olsa 14 yaşındaki bir çocuğun annesine yuh çektirir mi? İnsan sevgisini görmek istiyorsanız, Dersim'e geleceksiniz.

- Eğer AKP giderse barış süreci ne olacak diyorlar. Kimsenin endişesi olmasın. Türkiye'nin birleştirici gücüyüz. İster doğruda ister batıda, bütün yurttaşlarımızı kucaklıyorum.

- Eğer cibiliyetimi merak ediyorsan, git İstanbul Müftülüğü'ne sor. Onlar sana söylerler.

- 'Ben yürütme organının başıyım' diyordu. Zaten biliyoruz. Sizden yetki istiyorum; Türkiye'deki yurttaşlarımdan yetki istiyorum; temiz siyaset, barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye, inanç ayrımı yapmayan bir Türkiye istiyor musunuz? Adres belli. Adresiniz Cumhuriyet Halk Partisi.

- Kenan Evren ve arkadaşları yüzde 10 seçim barajını getirdi. Onu kaldırmak inşallah bize nasip olacak. Darbe yasalarını tamamen değiştireceğiz. Gencecik fidanlarımızın itibarlarını aynen iade edeceğiz. Biz demokrasiye inanmış insanlarız. Elbetteki farklı partiler olabilir ama siyasetin ahlak temelinde yükselmesi lazım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler