Erdoğan gelmeden gözaltı: Bundan sonra farklı polis göreceksiniz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı İstasyon Meydanı'na protesto için girmek istedikleri ileri sürülen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 20 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 14:44
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Aydın'daki mitinginde protesto etmek istediği belirtilen TGB üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, mitingin yapılacağı alana girmek istedi. Ancak, polis izin vermedi. Grup ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Kendilerini meydana almayan polislere evlerine gitmek için meydandan geçmek zorunda olduğunu belirten gençler, polisi yine ikna edemeyince bu defa "Biz de AKP'liyiz" diyerek, "Hepimiz Tayyip'iz" yazılı bant taktı.

"BUGÜNDEN SONRA FARKLI BİR POLİS GÖRECEKSİNİZ..."

Ancak, yine meydana girmeyi başaramadı. Bunun üzerine bir emniyet müdürü, gençlere, "Bugüne kadar size her konuda yardımcı oldum. Sabah neler yaptınız gördük. Bugünden sonra farklı bir Aydın polisi göreceksiniz. Hepiniz öğrencisiniz. Bugüne kadar hep alttan aldık. İşlem yapsaydık şimdi siz okuyor olmazdınız" dedi.

"Başbakan Aydılılar'a seslenmeye geldi. Bizde Aydınlıyız, mitinge girmek istiyoruz" diyen TKP'li gençlerden birinin Başbakanı kastedip, `O'nu koruyorsunuz. AK Parti'nin polisisiniz' demesi üzerine emniyet müdürü, "Onu korumuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı koruyorum. Benim, siyasi görüşüm olmaz. Sevseniz de sevmeseniz de bu ülkenin başbakanıdır" diye yanıt verip, kendisine uzatılan "Hepimiz Tayyip'iz" yazılı bantı da almadı. İkna çabalarının sonuçsuz kalması üzerine Çevik Kuvvet ekibi, grubun etrafını sarıp, 20 TGB'li genci, yaka paça gözaltına aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler