Akşam sokağa çıkan kızları dayakla tehdit eden muhtara dava

Kocaeli'de sosyal paylaşım sitesinde akşam ezanından sonra sokağa çıkan kız çocuklarını dayakla tehdit eden Arapçeşme Mahallesi Muhtarı Remzi Kandaz, 'Halk arasında korku ve panik yaratmak' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Yayınlanma: 14.04.2016 - 15:47
Abone Ol google-news


Gebze Arapçeşme Mahallesi Muhtarı Remzi Kandaz, geçen yıl Kasım ayında Facebook'tan "Mahallemizin gençlerine duyurulur" başlıklı paylaşımında, şu uyarılarda bulundu:

- Kız çocuklarının akşam ezanından sonra parklarda velisi olmaksızın dolaşmasını görmek istemiyorum.
- 18 yaş altı çocukların ağzında sigara görmek istemiyorum.
- Gençlerin bir arada toplanıp, ahaliyi rahatsız edebilecek, gürültü verici ve uygun olmayan argo kelimeler kullanarak ses kalabalığı yapmaları tarafımca uygun görülmemektedir.

Kandaz uyarılarına uymayacakları ise, "Bu saydıklarıma karşı aksi davrananları eşek sudan gelene kadar döverim, bilmiş olun. Beni bilirsiniz. Sevmesini de iyi bilirim, dövmesini de. Benden söylemesi" diye uyardı.

TEHDİT SUÇUNDAN YARGILANACAK

Remzi Kandaz'ın tehdit içeren paylaşımları tepki gördü. İstanbul Barosu'na üye avukat Esin Kılıç, Remzi Kandaz ile ilgili haberlerin ardından muhtar hakkında suç duyurusunda bulundu. Gebze Cumhuriyet Savcılığı dosyayı hazırlayarak, muhtarın 'Halk arasında korku ve panik yaratmak' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını talep etti. Davanın ilk duruşması, Gebze 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 21 Haziran tarihinde görülecek.

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"

Remzi Kandaz yanlış anlaşıldığını belirterek, "Ben beyanımda şöyle söylemiştim: Akşam ezanından sonra küçük yaşta kız çocuklarının yanında velisi olmaksızın parklarda dolaşmasını görmek istemiyorum. Bunun sebebi de şuydu; art niyetli insanlar gelip çoluk çocuğa zarar verebilir endişesiyle çocukların annesi ya da babasıyla dolaşması daha iyi değil mi? kesinlikle böylesi daha uygundur. Ondan sonra 18 yaş altı çocukların ağzında sigara görmek istemiyorum dedim. Bu da zaten kanunen de yasaktır, olmaması da gerekir. Kim 18 yaşında çocuğun ağzında sigara görmek ister. Ondan sonra gençlerin bir araya toplanıp argo kelimeler kullanarak ses kalabalığı yaparak vatandaşları rahatsız ettiğini görmek istemiyorum, görürsem hem severim, hem döverim dedim. Bu sözlerimin latife olduğu zaten belli. İsterseniz parklarda dolaşalım herhangi bir çocuğa en ufak bir dövdüğüm veya kulağını çektiğim olmuş mudur. Uyarıcı bir manada latife yapalım dedik. Bunu bazı çevreler sanki katliam yapmışım gibi bir hava oluşturmak istediler. Kendi çocuklarıma bile sorun bugüne kadar benden hiç sopa yemediler. Sopa insana değil, hayvana bile yakışmaz" dedi.

"SÖYLEDİKLERİMİN SUÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Ceza alacağını sanmadığını söyleyen Kandaz, şöyle konuştu:

"Benim bu söylediklerimin suç olduğunu düşünmüyorum. Bundan ceza çıkmaz, hakimin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Benim mahallemde bir kişi gelip 'Sen neden böyle dedin' demedi. 'Senin çocuğun gibi döversin de seversin de' dediler. Ben dövmem, dövmek insana yakışmaz, ben severim sadece uyarırım. Kendi çocuğumu nasıl görüyorsam başkasının çocuğunu da öyle görüyorum. Bakın birçok çocuk kayboluyor başına işler geliyor. Beni dinleseler başlarına bir iş gelir miydi? Parkta iki çocuk kayboldu iki aydır bulunamıyor. Benim laflarıma tepki gösterenler gitsin önce o çocukları bulsun."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler