Irk ırk fişlemişler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Denizli Devlet Hastanesi’nde akciğer fonksiyon testi yaptıran bir hastanın test sonucunda ’Irk bölümü, Kafkas (Beyaz)’ ifadesinin yer aldığını söyledi. Keskin, Kürtlerin de sistemde Mezepotamyalı olarak tanımlandığını iddia etti.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 17:57
Abone Ol google-news

Denizli Kamu Hastaneleri Genel Sekrereti Op. Dr. Osman Acar ise, “Solunum testlerinin yapıldığı cihaz ithal. Yaşadığımız coğrafyadaki tüm insanlar Kafkas-Beyaz ırk olarak tanımlanıyor. Fişleme söz konusu olamaz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Denizli’nin Merkezefendi İlçesi CHP’li Belediye Başkan adayı Arif Balkanay’ın seçim bürosunda basın toplantısı düzenledi. Denizli Devlet Hastanesi’nde akciğer forksiyon testi yaptıran bir hastanın test sonucunda ’Irk bölümü, Kafkas (Beyaz)’ ifadesinin yer aldığını söyleyen Keskin, “Elimdeki, bir hastanın çektirdiği akciğer filmi sonucunu gösteren belgenin fotokopisidir. Vatandaşlarımızın ırkının fişlendiğini ortaya çıkaran kayıttır. Bu uygulama siyasi iktidarın insanlarımızı nasıl ayrıştırıp böldüğünün açık göstergesidir. Bölücülük konusunda siyasi sabıkası bulunan AKP, fişleme konusunda da Cumhuriyet tarihinin en rezalet uygulamalarından birine imza attı. Fişleme, AKP’nin utancı ve alın kiri olarak tarihteki yerini alacaktır. Yeni bir bölücülük örneği sergileniyor. Hasta bilgilerinin yer aldığı bölümde ırk bölümünün de yer alması utançtır” dedi.

Keskin, Kürtlerin de sistemde Mezepotamyalı olarak tanımlandıklarını iddia etti.

“FİŞLEME SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Denizli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar ise, akciğer fonksiyon testini yapan cihazın ithal olduğunu söyleyerek, “Cihazda Afrikalı, Çinli, Doğu Asyalı, Güney Hindistanlı, Japon, Kafkas, Kuzey Hindistanlı, Pakistanlı, Polonyalı ve tanımlanmamış diye bölümler var. Yaşadığımız coğrafyadaki tüm insanlar bu sistemde Kafkas diye tanımlanıyor. Eğer, ırk bölümünü doktor bilgisayarında belirtmezse sistem verileri vermiyor” dedi.

Osman Acar, solunum fonksiyon testleri yapılırken, öncelikle hastanın boy, kilo, cinsiyet, yaş ve demografik özelliklerinin olması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Cihaz tarayıcısı tüm bu değerlere göre hesaplama yapıyor. Daha sonra hastaya yapılan test ile normal değerler karşılaştırılıyor. Kullanılan spirometre cihazında yaşadığımız coğrafyaya en yakın demografik yapı olarak Kafkas ırkı belirlenmiş, kabul edilmiş. Kürtler Mezepotamyalı diye belirtilmiyor, zira sistemde böyle bir ırk yok. Fişleme söz konusu değil” dedi.

KESKİN ZEYBEKCİ’Yİ DE ELEŞTİRDİ

Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kamu kaynaklarını hoyratça kullanıp prim yapmaya çalıştığını öne sürdü. Zeybekci’nin bakan olmasına Denizlili olarak kendisinin de sevindiğini dile getiren Keskin, “Zeybekci’nin bakan olması hepimizi sevindirdi. Bakanlık koltuğuna oturduktan sonra Denizli’deki uygulamaları etik değil. Devletin tüm görevlilerini, jandarmayı, ambulansları peşine takıyor, köy köy dolaşıp toplumu etkilemeye çalışıyor. Denizlili olarak üzülüyorum. Kamu kaynaklarını hoyratça kullanıyor haksız prim yapmaya çalışıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler