Halkın destanı 99. yılında

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı.

Yayınlanma: 18.03.2014 - 10:56
Abone Ol google-news

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı.

Çanakkale Cephesi'nden 99 yıllık fotoğraflar- FOTO GALERİ

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 08.30'da başlayan törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çok sayıda milletvekili, asker, muharip gazi, bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazi çocukları ile öğrenciler katıldı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın hükümet adına çelenk bıraktığı Atatürk Anıtı'na daha sonra Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ile CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan birer çelenk sundu. Şehitleri selamlamak için TCG Turgutreis fırkateyninden 21 pare top atışı yapıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.



Çanakkale Deniz Zaferi' böyle kutlandı - VİDEO

KARANFİLLER BIRAKTILAR

Edirnekapı Şehitliği'nde Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23. Zırhlı Tümen Taktik Komutanı Tümgeneral Mehmet Faruk Şengün ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un yanı sıra şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

1. Ordu Komutanlığı adına törende konuşan Topçu Binbaşı Mehmet Ali Yergin de "Tarihin sayfaları onun kahramanlık örnekleriyle doludur. Şehitlik son rütbesidir askerin. Oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit anne ve babaların günüdür. Terörle mücadelede pek çok erimizi, astsubayımızı, subayımızı, generalimizi, polisimizi, diplomatımızı, imamımızı... Hatırlayın onu... 2 buçuk 3 sene önce kafasına sıkmışlardı. Yeni atanmış imamı.. Doktorumuzu ve öğretmenizi mi şehit verdik. Onlar kahramandı, cesurdu, canlarını büyük Türk milleti için verdiler. Aziz şehitlerimiz sizlere minnettarız. Sizi unutmayacağımız" dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Mutlu, Tümen Komutanı Şengün, İBB Başkanı Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Altınok ile şehit yakınları, polis ve kara şehitliğine karanfiller bıraktı. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaret ederek karanfil bırakan Mutlu, Topbaş, Şengün ve Altınok dua etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler