Reyhan bebek iki yılda sekiz ameliyat geçirdi

İzmir'de, doğuştan yemek borusu bulunmadığı için midesine açılan delikle beslenen, bugüne kadar 7 ameliyat olan 2 yaşındaki Reyhan Çakırpınar, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Doç. Dr. Tunç Özdemir tarafından yapılan son operasyonla, kalın bağırsağından yemek borusu oluşturularak sağlığına kavuşturuldu.

Yayınlanma: 18.04.2016 - 11:46
Abone Ol google-news

Tire İlçesi'nde yaşayan, 18 yaşında erkek ve 15 yaşında kız çocuğu sahibi Gülsüm Çakırpınar ile Ruhidin Çakırpınar çifti, 14 Şubat 2014 tarihinde dünyaya gelen kızlarına Reyhan adını verdi. Ailelerinin en küçük ferdini kucaklarına almanın hayalini kuran Çakırpınar çiftinin hayatı, bebeğin boğazındaki birikintiyi temizlemek isteyen doktorun, yemek borusunun olmadığını fark etmesiyle adeta kabusa döndü. Hemen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan minik Reyhan'a, henüz birkaç günlük olmasına rağmen, bağırsağından yemek borusu yapıldı. Ancak yemek borusu işlev görmeyince çıkartıldı, beslenebilmesi için midesine delik açıldı. Yaklaşık 1 ay hastanede kalan ve şırınga yardımıyla midesine enjekte edilen besinlerle hayata tutunan Reyhan Çakırpınar daha sonra taburcu edildi. Reyhan, 8 aylık olduğunda bu kez de nefes borusunda apse gelişince tekrar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Nefes borusundaki rahatsızlık bir dizi operasyonla giderilen Reyhan Çakırpınar'a, Çocuk Cerrahisi Kliniği'nde Doç. Dr. Tunç Özdemir ve ekibi tarafından kalınbağırsağından yemek borusu yapıldı, ayrıca reflü nedeniyle 2 kez de midesinden ameliyat oldu.

2 YAŞINDA 8 AMELİYAT GEÇİRDİ

Taburcu edildikten sonra yemek borusunun gelişimini tamamlaması beklenen Reyhan Çakırpınar, son operasyona geçen 8 Mart'ta alındı. Gelişen yemek borusunun, ameliyatla ağız bağlantısı yapıldı. 8'inci ameliyatın ardından bir süre yoğun bakımda kalan minik Reyhan, sonunda sağlığına kavuştu.

ŞAKA OLDUĞUNU SANDI

Servise alınan Reyhan Çakırpınar'ın tedavisi sürecinde bir an olsun yanından ayrılmayan hemşireler, geçen 1 Nisan'da anne Gülsüm Çakırpınar'a kızına doğal yollardan mama verebileceğini söyledi. Duyduklarına inanamayan anne Çakırpınar o an yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "İlk kez 1 Nisan'da kızıma doğal yollardan mama verileceğini söylediler. Bunun bir şaka olduğunu zannettim. Şaka olmadığını söylediklerinde serviste görevli ve ailemden birer parça olan hemşirelerle ağlamaya başladık. Çok zor günler geçirdik ama artık hepsi geride kaldı. Hemşirelerin desteğiyle hayata tutunduk. Kızım sağlığına kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Ekibin başındaki Doç. Dr. Tunç Özdemir, "Hastanın doğuştan yemek borusu yoktu. Uzun süre midesindeki delikten beslendi. Bu şekilde uzun süre yaşaması imkansızdı. Başarılı bir ameliyatla kalın bağırsağından yemek borusu yaptık. Oldukça riskli bir ameliyattı. Hastayı kaybetme riskimiz vardı. Ancak her şey yolunda gitti. Son olarak yemek borusunun ağızla bağlantısını da yaptık. Hastamızı kısa süre önce taburcu ettik. Artık hayatına normal bir şekilde devam edebilecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler