Öğretmenlere Gezi cezası

Görevli gittikleri Portekiz'den verdikleri barış mesajları nedeniyle memuriyetten men edildiler.

Yayınlanma: 18.03.2014 - 22:32
Abone Ol google-news

Leonardo Da Vinci meslek eğitimi programı kapsamında 2013 yılının mayıs ayında 7 öğrencisi ile birlikte Portekiz’e giden ve orada Gezi Parkı eylemlerinde yaşananlara dikkat çekmek için hazırladıkları pankartlarla çektirdikleri fotoğrafları Facebook hesabından paylaşan Bartın Kız Meslek Lisesi öğretmenleri Aysun İleriler ve Sebahat Polat görevden alındı. Türkiye’nin geçtiği durumda kendilerine verilen cezaya üzülemediklerini belirten İleriler, “Biraz sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, ancak ülkemiz bu durumdan da kurtulacak” dedi.

Avrupa Birliği projesi kapsamında olan Leonardo Da Vinci meslek eğitimi programıyla Bartın Kız Meslek Lisesi öğretmenleri Aysun İleriler ve Sebahat Polat, 2013 yılının mayıs ayında 7 öğrencisi ile birlikte Portekiz’e gitti. Burada eğitim kapsamında çalışan ve Porto’da tarihi meskenleri gezen öğretmen ve öğrenciler çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde yayımladı. Mayıs ayının sonunda iş makinelerinin Gezi Parkı’na gelerek yıkmak istemesinin ardından Türkiye geneline yayılan gösterilerde Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümü ve yüzlerce kişinin yaralanmasıyla tüm dünyanın gözleri Türkiye’ye çevirildi. Türkiye’deki olayları duyduklarını ancak bu denli büyük gösterilerin yaşandığını Portekiz kanallarından öğrendiklerini belirten Aysun İleriler, “Biz uzakta olduğumuz için olayların idrakına varamadık. Sonra da Portekiz televizyonlarından görüntüleri izleyince olayın ciddiyetini idrak ettik. Bundan sonraki süreçte sosyal medya üzerinden yaşananları takip etmeye başladık. Ben ve öğrencilerim uzakta olmanın psikolojisiyle ne yapabilirizi tartışmaya başladık. Bir Türk vatandaşı ve eğitimcisi olarak öğrencilerimle 5 dakikalık sessiz eylem yapma kararı aldık. Bu sırada dövizlere ‘Türkiye kalbimizdesin’,‘Türkiye’de barış istiyoruz’ türü yazılar yazdık. Biz ülkemizdeki iç karışıklığı Portekiz televizyonlarından öğrendik ve böyle bir tepki koyduk” dedi.

Gezi kapsamında Porto’da şarap mahzeninde öğrencilerle birlikte ellerindeki kadehlerle fotoğraf çektirdiklerini ve altına “tamamen kurgudur” şeklinde yazmalarına karşın okul müdürünün fotoğrafları Yeni Şafak gazetesine vererek kendilerini hedef gösterdiğini öne süren İleriler, “Yeni Şafak gazetesinde bu görüntülerin kullanılması ile ülkeyi bölen, terörist ruhlu, alkolik ve kendi ideolojisi doğrultusunda öğrencilerini yok sayan bir karakter olarak ifşa edildik. Çok hoş olmayan psikolojik baskılar ve tehditlere maruz kaldık. Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm bunları dosya haline getirerek görevden alındığımızı bakanlığa yolladı. Memuriyetten men edildiğimize dair karar da dün elimize ulaştı. Sendikam Eğitim-Sen ve ben yargıda hakkımızı arayacağız. Ülkemizin yaşadığı kargaşa bizim başımıza gelenden daha vahim. Kendim için üzülecek kadar bencil davranamıyorum. Biraz sıkıntılı olacak ama bugünleri de aşıp Türkiye’de güzel günler göreceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler