TÜİK bürosuna kanlı saldırı: 7 ölü

Kars'ta Veysi Erim adlı TÜİK çalışanı, Bölge Müdürlüğü binasını bastı. Otomatik silahla ateş açan şahıs Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un da aralarında olduğu 6 çalışanı öldürdükten sonra intihar etti. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen saldırganın TÜİK'te sosyolog olarak çalıştığı ve hakkında bazı soruşturmalar bulunduğu bildirildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi.

Yayınlanma: 19.03.2014 - 10:02
Abone Ol google-news

Olay bugün sabah saatlerinde Atatürk caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu'nda meydana geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi TÜİK binasını bastı. Kurum müdürü Mehmet Tolon’a silahla ateş eden şahıs, 40 personel üzerine de kurşun yağdırdı. 7 kişi ağır şekilde yaralandı. Yaralıların 6’sının öldüğü, şüphenin de intihar ettiği öğrenildi. Özel Hareket timleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Vali Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da olay yerine giderek bilgi aldılar. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

TÜİK bürosunda katliam: 7 ölü - FOTO GALERİ

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Kanlı TÜİK baskınından sıcak görüntüler - VİDEO

Kars'ta TÜİK bürosunda dehşet: 7 ölü - VİDEO

KARS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kars Valiliği, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, olayı gerçekleştiren Veysi Erim'in bölge müdürlüğünde sosyolog kadrosunda çalışan memur olduğunu, psikolojik sorunlarıyla ilgili tedavi gördüğünü ve Erim'in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiğinin değerlendirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Veysi Erim'in (33) saat 08.30 civarında bölge müdürlüğü binasına gelerek burada çalışan 5 kişi ve bölge müdürünü "Glock" marka tabanca ile öldürdükten sonra intihar ettiği belirtildi.

 Ayrıca olay esnasında kurumda bulunan bir çalışanın yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Veysi Erim, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde sosyolog kadrosunda çalışan memur olup, psikolojik sorunları ile ilgili tedavi görmekteydi. Bu vahim olayın herhangi bir siyasi ve terör olayı ile ilgisi olmayıp, psikolojik tedavi gören Erim'in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilmektedir. Görev başında şehit olan personellerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diler, yaralı olan personelimize acil şifalar dileriz" denildi.

TÜİK'TEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Kars Bölge Müdürlüğünde meydana gelen olaya ilişkin "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir" açıklamasında bulunuldu.

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, bugün TÜİK Kars Bölge Müdürlüğünde üzücü bir olayın meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi.

Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde yaşanan silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin, TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), TÜİK Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Haydar (31), veri hazırlama memuru Abdülnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32), anketör Safet Karaçay (29) ve olayı gerçekleştirdikten sonra intihar eden sosyolog Veysi Erim (33) olduğu tespit edildi.

Olayda yaralanan ve Kars Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren sekreter Neslihan Çelik Koca'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin otopsi için Erzurum'a gönderileceği belirtildi.

Yedi kişinin öldüğü TÜİK'teki kanlı saldırıyı böyle anlattı

Bakan Yılmaz TÜİK saldırısını değerlendirdi - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon