Yazlıkçılara uyarı: Bakamayacağınız köpekleri almayın

Muğla'daki hayvan barınaklarının yetkilileri yaz sezonu öncesinde uyarıda bulunarak çocuklar istediği için bakılamayacak köpek alınmamasını istedi.

Yayınlanma: 23.04.2016 - 10:36
Abone Ol google-news



Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'nın yanısıra Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye'de çok sayıda hayvan barınağında yüzlerce sokak hayvanının barındığını söyleyen Köyceğiz Hayvan Dostları Derneği (HAYDOG) Kurucu Üyesi Gülcan Ersoy, özellikle yazlıkçıların çocukları istediği için aldığı köpekleri birkaç ay baktıktan sonra memleketlerine dönüşlerde sokağa bıraktığını öne sürdü.

Petshop'lardan 100 ile 1000 dolar arasında alınan Alman kurdu, golden retriever, saint bernard, terrier white, sibirya kurdu husky, labrador, beagle ve bichon frise cinsi köpeklerin Muğla'daki barınaklarda sahip beklediğini vurgulayan Ersoy, "Tatilciler geliyor, çocuklarına oyuncak gibi özellikle husky, golden, kurt köpekleri gibi cins hayvanları büyük paralar vererek satın alıyor. İki üç ay baktıktan sonra sokağa bırakıyorlar. Bu hayvanların hepsine yetmemiz ne yazık ki mümkün değil. Sezon öncesinde şimdiden tedbir alınarak yazlıkçılar uyarılmalı" diye konuştu.

"BARINAKLARDAKİ KÖPEKLERİ SAHİPLENSİNLER"

Bülüşlü Mevkii'ndeki hayvan barınağından sorumlu HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen ise önce anne ve babalara sokak hayvanları konusunda eğitim verilmesi gerektiğini dile getirdi. Yediden yetmişe herkesi bu konuda bilinçlendirmek istediklerini hatırlatan Dağdelen, "Bizim barınakta yüzlerce sokak köpeği var. Bunların dörtte biri bin 500 ile 2 bin lira değerindeki köpekler. Bu kadar parayı verip köpek alacaklarına barınaklardaki kimsesiz köpekleri sahiplenip hayvan sevgisini çocuklarına aşılamaları çok daha iyi olur" dedi.

YURT DIŞINDAN SAHİP ARIYOR

Marmaris'te 'Sokak kedilerinin annesi' olarak anılan İskoç asıllı İngiliz Jeannie Thirkill, sahipsiz sokak hayvanlarıyla özel olarak ilgilendiğini belirterek "Bakamayan sokağa attı. Barınaklar cins köpeklerle dolmaya başladı. Şu anda 11 tane golden retriever için yurt dışından sahip bulmaya çalışıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler