Erdoğan: Bizim taşeronlarla işimiz yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz artık ipin ucundakilerle uğraşmıyoruz, asıl patronla uğraşıyoruz, bizim taşeronlarla işimiz yok” dedi.

Yayınlanma: 19.03.2014 - 23:30
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Edirne Selimiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde “Biz artık ipin ucundakilerle uğraşmıyoruz, asıl patronla uğraşıyoruz, bizim taşeronlarla işimiz yok” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “türbanı” istismar etmekle suçlarken Edirnelilere de “Gülen cemaatine ait dershanelerden çocuklarınızı çekin” çağrısı yaptı. Başbakan, CHP ve MHP’yi Pensilvanya’nın taşeronu olmakla da suçladı. Bu arada Erdoğan’ın önceki günkü Çanakkale mitingi öncesinde TKP il örgütünü basan polis, dün Edirne’deki TKP bürosunu da bastı. Erdoğan Edirne mitinğinin ardından geçtiği Tekirdağ’da da eleştirilerini “paralel yapı” iddiaları üzerinden sürdürdü.

Partisince Edirne’de dün, Selimiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde önümüzdeki seçimde partisinin, birinci parti çıkmaması durumunda genel başkanlık görevini bırakacağını yineleyen konuşmasında yine ağırlıklı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve “Pensilvanya”ya yüklendi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Eğer bunlar dürüstse, samimiyse bu seçimde Ak Parti birinci parti çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakırım, bırakırım. Şurada dört yıldır genel başkan Kılıçdaroğlu, üç seçimde de nal topluyor nal. Buna sormak lazım... Ben bırakmaya hazırım, sen de bırakmaya hazır mısın? Bırakamaz, çünkü koltuğun sıcağı onları bırakmaz. İnsanlara koltuklar şeref kazandırmaz. İnsanlar, koltuklara şeref kazandırır” dedi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını da eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: “İstanbul’a bir aday bulmuş, klasörün önünde resim çektirmişti, yolsuzluk klasörü. Onun önünde resim çektirerek ihraç etmiştiler, o zatı. İhraç ettikleri adamı İstanbul’a getirdiler, belediye başkan adayı yaptılar. Şimdi çıkmış, ne diyor, ‘ben belediye başkanı olduğum zaman 3. köprüyü yıkacağım.’ Bir tanesi daha var, yıkacağım. Bir tanesi çıkıyor, Haliç’teki şu anda yapılmış olan Taksim-Yenikapı köprüsü için İstanbul’un siluetini bozuyor, diyor. Bunlar, herhalde silueti takım elbiseyle karıştırıyorlar. Belediyecilik bizde, bizde.”

“Kapı kapı dolaşma” çağrısında da bulunan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatanı sevmek Bahçeli gibi, Kılıçdaroğlu gibi, Pensilvanya gibi bizlere iftira atmak mı? En güzel cevabı, 30 Mart’ta vermeye hazır mıyız, hanım kardeşlerim? Onun için yalnız bak 12 gün var. Kapı kapı dolaşmanız lazım. Onların ablaları var. Bizim ablalarımız burada. Abilerimiz de burada. Durmak yok.”

Erdoğan, “Ben sizinle bugün tarihi bir sohbet yapıyorum, adeta miting değil sohbet. Niye biliyor musunuz? Bu CHP...” sözlerini, alandaki vatandaşların yuhlayarak kesmesi üzerine de “Ama ‘yuh’ demek işi bitirmiyor. Sandıkların cevabı işi bitiriyor. Onun için bildiklerinizi bilmeyenlere anlatacaksınız” dedi.

Erdoğan satırbaşlarıyla şu ifadeleri kaydetti:

“- Bu CHP, bu MHP bunlar aynı ve şimdi de yanlarına bir üçüncüyü aldılar Pensilvanya, şimdi oldular üçüz. CHP, MHP ruh ikiziydi, Pensilvanya’yla şimdi bunlar ruh üçüzü oldular.

- Dün CHP’li bir milletvekili çıkmış Twitter’da şunu söylüyor: ‘CHP’nin yandaş televizyonunda, Pensilvanya’daki zat ve gazetesinin reklamlarını görmeye, F tipi televizyonlarda da adaylarımızın reklamlarını görmeye alışamayacağız’ diyor. Zor bir nikâh kıymışlar. Son zamanlarda biliyorsunuz, bizim inancımızda olmayan muta nikâhını bu F tipi çok konuşuyor. Herhalde bunların da siyasette bir muta nikâhı oldu.

- Biz artık ipin ucundakilerle uğraşmıyoruz, ipi elinde tutan asıl patronla uğraşıyoruz. Bizim taşeronlarla işimiz yok. Asıl patron... CHP, MHP, BDP, bunlar Pensilvanya’nın şu anda taşeronu oldular.

- Bu CHP, gericidir, gerici. Modern anlayış AK Parti’de var.

- Hz. Cebrail’in işi gücü yok da gelip burada bir parti mi kuracak? Bu şimdi böyle bir benzetme yapıyor. Ablalarıyla, abileriyle sokak sokak dolaşıyorlar. İftiralarla, yalanlarla dolu broşürler dağıtıyorlar.

- Bunların dershanelerinde okuyan yavrularınız varsa çekin alın. Her hafta sonu, Milli Eğitim Bakanlığımız, okullarda ücretsiz takviye kursları verecek. Tabii bunlar çok uyanıklar. Bütün rant orada. Oradan tabii sizlere senetler filan da imzalattılar. Şimdi önümüzdeki yılın da, bunların okullarında okuyan yavrularınız varsa onun da senetlerini alacaklar. Sakın ha. Vermeyin bunların okullarına, vermeyin. Artık zaten son döneme geliyoruz. Bundan sonra artık dershane biliyorsunuz, 2015 1 Eylül’ünde bitiyor.”

Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan’la birlikte vatandaşlara karanfil dağıttı. Erdoğan, vatandaşları selamlarken üzerinde asker üniforması olan bir çocuğu platforma alarak fotoğraf çektirdi. Mitinge Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve AKP Edirne Belediye başkan adayı Ahmet Günşen de katıldı.

Başbakan Erdoğan daha sonra helikopterle saat 15.30’da, sahil dolgu alanında düzenlenen mitingde de halka hitap etmek üzere Tekirdağ’a gitti.

 

Polis Edirne’de de TKP binasını bastı

Başbakan Erdoğan’ın önceki günkü Çanakkale mitingi öncesinde TKP il örgütünü basan polis, dün de Edirne’deki TKP bürosunu bastı.

Çanakkale’de “Katil Diktatöre Boyun Eğme” pankartı asan TKP il örgütünün kapısı polislerce koç başıyla kırılarak basılmış ve partililer gözaltına alınmıştı. Dün ise TKP Edirne İl Örgütü’nce asılan pankart nedeniyle polisler partinin il başkanlığını bastı ve 3 partiliyi gözaltına aldılar.

Polisler kapıyı çilingirle açtı. Parti avukatı Aysel Tekerek olay yerine gitti ve polislerin elinde herhangi bir izin bulunmadığı belirtildi. Diğer taraftan parti önüne getirilen itfaiye aracı ile pankart söktü.

ÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya imzayla yapılan açıklamada, Edirne’de ÖDP ve TKP il binalarının polis tarafından basıldığını belirterek “Edirne il binamıza önce camları kırılarak gaz bombası atılmış, ardından polis kapıları kırarak içeri girmiştir. Parti içerisinde bulunan 14 arkadaşımız, polis tarafından dövülerek gözaltına alınmıştır. Siyaset yapma hakkımıza yönelik bu saldırının tüm sorumluları hesap verecektir” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler