Mardin Nusaybin’de güvenlik güçleri yöntem değiştirdi... ‘Kontrollü tahrip’

Mardin Nusaybin’de güvenlik güçleri yöntem değiştirdi. Tuzaklı patlayıcılar uzaktan atışlarla vurulmaya başlandı

Yayınlanma: 29.04.2016 - 06:33
Abone Ol google-news

14 Mart’ta başlamasının ardından verilen şehit sayısının yüksekliği ile dikkat çeken Nusaybin’de operasyonda ciddi ilerleme sağlandığı dile getiriliyor. Bölgedeki güvenlik güçlerinden edinilen bilgilere göre, ilk başta yol ve binalara tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcılar’ın (EYP) uzaktan patlatılmaması nedeniyle çok sayıda şehit verilmişti. İlçede tuzaklı patlayıcının çok sayıda olması nedeniyle güvenlik güçleri, operasyon yönteminde ısrar eden Mardin Valisi’ne yoğun tepki göstermişti. Ardından yöntem değiştirdi. Patlayıcı tuzaklanmış barikat ve binaların uzaktan tank ve havan atışlarıyla vurulması, daha sonra operasyon sektörlerinde ilerlenmesi yöntemi benimsendi.

İlçeye takviye amacıyla son olarak 4 bin 500 kişilik bir askeri kuvvet de kaydırıldı. Yapılan değerlendirmelerin ardından Deniz Kuvvetleri’nin muharip birlikleri de ilçeye konuşlandırıldı ve operasyonlara katılmaya başlandı. Yığınak, ilçedeki güvenlik güçlerinin bazı ihtiyaçlarının karşılanmasında zorlukları da beraberinde getirdi.

Patlayıcı yoğunluğu var

Güvenlik güçlerinin yöntem değiştirerek tuzaklı patlayıcıları uzaktan vurmaya başlamasının ardından ilçede 9 şehit daha verildi. Nusaybin’deki patlayıcı yoğunluğunun fazla olması, güvenlik güçlerinin yeniden değerlendirme yapmasına neden oldu. Bu kapsamda önceki gün gece saat 23:00’ten sonra ilçede patlayıcı tuzaklanımış bölge ve binalarda “kontrollü tahrip” uygulandı. Uygulama nedeniyle ilçede ciddi sarsıntılar meydana geldi. Operasyonu yürüten güvenlik güçlerinin daha fazla şehit vermemek için önümüzdeki günlerde kontrollü tahrip uygulamasını sürdürecekleri dile getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler