Fethullah Gülen 'Gezici' oldu

Fethullah Gülen'den Gezi Parkı direnişi hakkında farklı bir açıklama geldi. Gülen, "Oraya yapılacak bir AVM, bir damla kan eder miydi?" diye konuştu.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 11:53
Abone Ol google-news

Zaman gazetesi, Fethullah Gülen'in açıklamalarını yayınlanamaya devam ediyor. Gülen'in bugün yayınlanan açıklamalarında Gezi Parkı direnişine ilişkin sözleri yer alıyor. "Demokratik talepler, çevre duyarlığıyla masumane bir şekilde başlayan eylemler oldu. Hoşgörüyle yaklaşılabilirdi" ifadelerini kullanan Gülen, "Gidilip nabızları tutulup dertleri dinlenebilirdi. Tam tersine şiddetle bastırıldı. Oraya yapılacak bir AVM, bir damla kan eder miydi?" ifadelerini kullandı.

Gülen, Gezi Parkı direnişine ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Tabîî bu baskı şiddet doğurdu, mahalli bir mesele devlet güvenliği haline geldi. Sahneye kargaşa için firsat bekleyen şekavet şebekeleri de girince o günlerde çok endişe ettik. Dünyanın her yanında arkadaşlarımız duaya durdular. Hacet namazları kıldılar. Gel gör ki bu hadiselerin arkasında bile cemaat parmağı var denildi. Allah, insaf ve izan versin."

"ÇÖZÜM SÜRECİ SÜRMELİ"

Çözüm süreci ile ilgili olarak da konuşan Gülen, birikmiş problemlerin silahla çözülmeye çalışıldığını ifade ederek, şu an devam eden sürecin bozulmaması gerektiğini söyledi.

"HADDİ AŞACAK NOKTAYA GELDİ..."

AKP'li isimlerin kendisini hedef alan açıklamalarıyla ilgili olarak da konuşan Gülen, "Karalama o kadar haddi aşacak noktaya geldi ki, her gün yeni bir yalana hatta iftiraya rastlıyoruz. Kur’an, katı kalpli olmamayı, yumuşak bir kalp taşımayı, ince ruhlu olmayı tavsiye ediyor. Kalp kasveti ruhları esir alınca, insan dünyalık bir hedefe ulaşmak için meşru, gayri meşru farkı gözetmeksizin her yola başvurur. Maalesef hicran dolu bugünlerin bir sebebi de kasvet-i kalbiyedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler