Soğanla kamufle edilen 13.5 ton patlayıcı nerede?

Şanlıurfa Akçakale’de Eylül 2015’te soğan kamuflajı ile IŞİD’e gönderilmek istenen mühimmatın yüklendiği Dinar’daki patlayıcı madde deposu ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Yayınlanma: 30.04.2016 - 00:11
Abone Ol google-news

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Dazkırı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında depoya 20 ton patlayıcı madde girişi olduğu ancak bunun yalnızca 6 bin 375 kilogramının Akçakale’de yakalandığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan TSK’dan ihraç edilen firari sanık Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ın ismi daha önce Sauna çetesi ile duyulmuştu.

Şanlıurfa Başsavcılığı’nın Afyon Dazkırı Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimatı ile Evciler ilçe jandarma ve ilçe emniyeti taş ocaklarına patlayıcı madde tedarik eden depoda sayım yaptı. Sayım sonucu depoda olması gereken miktarda patlayıcının olmadığı, kayıtlarının tutulmadan depodan çıkışlarının yapıldığı tespit edildi. Kayıtlara göre depoda bulunması gereken 20 ton patlayıcının ele geçirilen 6,5 tonu dışında 13,5 tonunun kayıp olduğu belirlendi. Dazkırı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şanlıurfa Başsavcılığı’na yazdığı 12 Ekim 2015 tarihli müzekkerede, “Talimatınız içeriğinde belirtilen patlayıcı madde miktarından daha fazla patlayıcı maddenin eksik olduğu tespit edilmesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca da bu hususta soruşturmaya başlandığı hususu bilgilerinize arz ve rica olunur” denildi.

Sauna çetesi

Dazkırı Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Akçakale’de yakalanan TIR soruşturması şüphelilerinden kendini binbaşı olarak tanıtan TSK’den ihraç Özel Kuvvetler Komutanlığı Yüzbaşısı Nuri Gökhan Bozkır’ın kayıp olan patlayıcıyı yasadışı olarak Suriye’ye ihraç ettiği iddiasını araştırdığı öğrenildi. Yakalama kararı çıkarılan Bozkır’ın ismi Sauna Çetesi ile gündeme gelmişti. Bozkır aynı zamanda merkezi Kırgızistan’da bulunan uluslararası düzeyde patlayıcı, bomba ve silah satışı yapan DNS Defence isimli şirketin sahibi konumunda.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler