"6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere 'başsağlığı, çalışanlara 'Geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Saldırı sırasında rehin tutulan tuvalete saklanarak kurtulduğunu anlatan Ahmet Akın Atasoy, "6 kişinin öldürdülmesi 40 saniye sürdü" dedi.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 13:41
Abone Ol google-news

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile TÜİK Başkanı Birol Aydemir, bugün sabah saatlerinde çalışanlarla biraraya geldi. Hayatını kaybeden 6 kişinin ailesi ve çalışanlarla TUİK'in yanındaki Serhat Kalkınma Ajansı'ında (SERKA) gerçekleşen buluşmada, çalışan ve ölenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından mühürlendiği için SERKA'da gerçekleşen dramatik buluşmada Bakan Cevdet Yılmaz, Vali Eyüp Tepe ve TÜİK Başkanı Aydemir, acılı ailelere 'bağsağlığı', çalışanlara ise 'geçmiş olsun' dedi.

TÜİK katliamı tanığı: Katliam 40 saniye sürdü - VİDEO

KATLİAMIN TANIĞI O ANI ANLATTI

Saldırıdan şans eseri kurtulan katliam tanığı Ahmet Akın Atasoy yaşadığı dehşet dolu anları TÜİK Başkanı Birol Aydemir'e anlattı. TUİK Başkanı Aydemir'in elini tutarak dinledeği tanık Atasoy o dehşet dolu anları bir daha yaşadı. Ahmet Akın Atasoy tuvalete kaçarak saldırıdan kurtulduğuna dikkati çekti. Veysi Erim'in kendi odasına gelinceye kadar 8 el silah sesi duyduğunu söyleyen Ahmet Akın Atasoy, "Beni Allah korudu, bir köşede sessizce bekledim. 6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü. Ben orada öldürülmemek için tam 1 saat bekledim. Polisler seslendiğinde korkumdan onlara cevap bile veremedim" diye konuştu.

TÜİK Başkanı Birol Aydemir ise "Allah saklamış sizi diyecek birşey yok. Lafın bittiği yerdeyiz" dedi.Toplantı salonuna giren ölenlerden birinin babası, "Allah cennetiyle mükafatlandırsın. Hepimizin başı sağolsun" diyerek oğlunun mesai arkardaşlarına sarıldı ve ağladı.

Katliam olayı dün saat 08.30'da Atatürk Caddesinde bulunan TUİK'e ait 3 katlı binanın orta katında meydana geldi. TUİK'te 1.5 yıllık memur olan sosyolog Veysi Erim (33), üç şarjörü olan Glock marka tabancayla çıktığı Bölge Müdürü katında katliamı gerçekleştirdi. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Erim, Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari Mali İşler Sorumlusu Ramazan Haydar (32), Veri Hazırlama Kontrol memuru Abdulnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32) ve antekör Safet Karaçay'ı (29) öldürdü. İçerden kapıyı kilitleyen Veysi Erim, polislerin gelmesinden kısa bir süre önce olayda kullandığı tabanca ile intihar etti.

Bölge Müdürü sekreteri evli ve 2 çocuk annesi Neslihan Çelik Koca, karnını sıyıran kurşunla hafif yaralı, 2 kurum görevlisi de odada saklanarak şans eseri ölümden kurtuldu. Olaydan sonra Erzurum'a getirilen cenazelere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sabaha kadar otopsi yapıldı. Daha sonra cenazeler memleketlerine gönderilmek üzere Kars'a götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler