Balyoz'da 88 sanık yeniden yargılanacak

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Balyoz davasında aldığı mahkumiyet kararları bozulan 88 sanık ile ilgili davanın hangi mahkemede görüleceği belirlendi. Davaya Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bakacak.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 13:50
Abone Ol google-news

6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Mahkemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile TMK'nın 10. maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemeleri 6 Mart'ta kaldırıldı. Bunun üzerine yasa gereği ellerindeki dava dosyalarına bakamayacak mahkemeler, dava dosyalarını suç yerine göre ilgili adliyelere gönderdi.

BALYOZ DAVASI 4. AĞIR CEZA'DA

Bu kapsamda Balyoz davasına da bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi de dava dosyasını hafta içinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Dava kapsamında Yargıtay tarafından bir kısmı onaylanan dosyada 88 sanıkla ilgili bölüm ise bozulmuştu. Yeniden hakim karşısına çıkacak sanıklar Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Dosyayı incelemeye başlayan mahkeme duruşma tarihini ise önümüzdeki günlerde belirleyecek.. Dava dosyası, Balyoz Planı ve Seminerinin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetki ve görev bölgesindeki 1. Ordu Komutanlığı'nda hazırlandığı gerekçesiyle bu adliyeye gönderilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler