IŞİD yine Kilis'e roket attı: 8 kişi yaralı

IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan 5 Katyuşa roketatar mermisi Kilis merkezine düştü. 8 kişi yaralanırken, ev ve araçlarda hasar oluştu.

Yayınlanma: 01.05.2016 - 07:54
Abone Ol google-news

<video:525265>

IŞİD tarafından atılan roketlar nedeniyle 18 Ocak’tan bu yana 7’si Suriyeli 18 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’e, dün sabah 07.00 sıralarında Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD denemitimindeki Bab bölgesinden Katyuşa roketatar mermisi atıldı. Roketatar mermilerinden ilki Şehit Sakıp Mahallesinde vatandaşların araçlarını park ettiği bölgeye düştü. Patlamalarda, bölgede bulunan 8 araç ile çevredeki ev ve işyerlerinde hasar oluştu. İkinci patlama ise İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi Çukur Sokak’ta meydana geldi. Sokaktaki bir evin yanına isabet ederek patlayan Katyuşa roketatar mermisi evlerde hasar oluşturdu ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Patlama ihbarlarının ardından bölgeye giden sağlık, kurtarma ve polis ekipleri inceleme başlattı. İkinci patlamanın meydana geldiği sokakta yaralanan 4 kişi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedavisine başlanan yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

3. roket düştü

Suriye tarafından atılan bir Katyuşa roketatar mermisi saat 11.10 sıralarında Kilis’in Kartalbey Mahallesi’ne düştü. Sokağa düşerek patlayan roketatar mermisinden çevrede yaralananlar oldu. Böylece bugün kente düşen roket mermisi sayısı 3’e yükseldi.

Suriye’de IŞİD tarafından atılan 2 Katyuşa roketatar mermisi daha öğleden sonra Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan Tazebey sokak ile Kilis Devlet Hastanesi yakınlarındaki boş araziye düştü, 4 kişi yaralandı.

Kilis'e bir roketatar mermisi daha atıldı - VİDEO

2 İŞİD MEVZİİ VURULDU: 9 ÖLÜ

Sabahki patlamanın ardından IŞİD denetimindeki Soran bölgesinde İHA ve radarlarla Katyuşa roket atışlarının yapıldığı tespit edilen IŞİD’e ait iki mevzi, sınırda konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar ile ateş altına alındığını ve imha edilen mevzilerdeki 9 IŞİD militanını öldürüldüğü kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler