Gaz bombası eve isabet etti: Bombanın burada ne işi var?

Okmeydanı'nda polislerle eylemciler arasında çatışma çıktı. Çıkan olaylarda iki kişi gözaltına alındı. Evine gaz bombası isabet eden astım hastası bir kadın isyan etti.

Yayınlanma: 01.05.2016 - 14:50
Abone Ol google-news

<video:525505>

 
Polis, sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi ve bu caddeye çıkan sokaklarda akrepler ve TOMA’lar ile bu cadde ve sokaklarda sürekli ring attı. Akreplerdeki polislerin ellerinde uzun namlulu silahlar olması dikkat çekti. Öğle saatlerinde cadde üzerinde toplanan yüzleri maskeli bir gurup, yaptığı açıklamada Taksim’e çıkacaklarını belirtti. Polisin biber gazlı müdahalesi üzerine gruptakiler ellerindeki havai fişekleri atarak ara sokaklara kaçıştı.


Yüzü  maskeli bazı eylemciler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Okmeydanı’nda yoğun güvenlik önlemi alan polise molotof kokteyli ve taş attı.

Gruptakiler, polisin biber gazlı müdahalesi üzerine ara sokaklara kaçtı. Polisini biber gazı attığı Mithatpaşa Caddesi’ni duman bulutu kapladı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gün boyu Mithatpaşa Caddesi üzerinde ve caddeye çıkan ara sokaklarda ring atan polis araçları, toplanan vatandaşların dağılması için uyarılar yaptı. Polis, cadde üzerinde iki kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler akrep aracına bindirip götürüldü.

EVİNE GAZ BOMBASI İSABET EDEN KADINDAN TEPKİ

Okmeydanı  Mithatpaşa Caddesi üzerinde polisle göstericiler arasında yaşanan olaylar sırasında evine gaz bombası isabet eden bir kadın, polise tepki gösterdi.

 

Astım hastası olduğu belirtilen kadın, cadde üzerinden geçen zırhlı polis aracına bağırarak durmasını istedi. Ancak araç yoluna devam etti. Kadının yanındaki genç kızın ise zırhlı polis aracını yumrukladığı görüldü. Evde oturdukları sırada evin içine gaz atıldığını öne süren kadın, tepkisini, “Bana orada bir şey olabilirdi. Bombanın burada ne işi var?" sözleriyle gösterdi.

Biber gazının tek katlı evin giriş kapısının camından içeri girdiği iddia edildi.

Bu arada, polis tarafından gazetecilerin bulunduğu alana da kapsülle biber gazı atıldı. Maske takmayan bazı basın mensupları gazdan etkilendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler