'Yazıcıoğlu kazasında 4.5 dakikalık görüntü kayıp'

Avukat Selami Ekici, Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin düşüş zamanındaki 4 dakika 37 saniyelik radar görüntülerinin arşivlerden silindiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 15:38
Abone Ol google-news

Büyük Birlik Partisi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasıyla ilgili son günlerde ortaya atılan iddia ve söylentiler artarak devam ediyor. Öyle ki, bu iddialar arasında Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili ses kayıtlarının internete düşeceği dedikoduları da bulunuyor. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici ise 14 Şubat tarihinde, önce Erzurum, ardından Ankara’daki askeri radar görüntüleriyle ilgili yapılan keşif çalışmalarını Vatan gazetesinden Mert İnan'a anlattı.

‘Erzurum’da var ama...’

Ekici, Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin düşüş zamanındaki 4 dakika 37 saniyelik radar görüntülerinin birçok radar üssünde saklanmadığını iddia etti: “Genelkurmay yetkilileri sivil uçuş kazalarıyla ilgili radar kayıtlarının 60 gün saklandığı bilgisini verdiler. Ancak başka bir brifingde 2 veya 5 yıl saklama süresi olduğu belirtilmişti. Kazanın olduğu bölgenin hava hareketlerini takip eden 3-4 ayrı radar noktasındaki kayıtların olmadığı söylendi. Birçok merkezde saklanmadığı veya silindiği söylenen 4 dakika 37 saniyelik radar görüntüleri sadece Erzurum’daki merkezde var. Ancak bu görüntülerin gerçekliğine bilirkişi karar verecek.”

‘Diyarbakır’dakiler silinmiş’

“Diyarbakır’da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi bulunuyor. Bilirkişiler bu merkezdeki görüntüleri talep etti. Ancak 2011 yılında bilgisayarların arıza verdiği bu yüzden format atıldığı, tüm bilgilerin silinmiş olduğu söylendi. Bilgisayarlardaki görüntüler ile verilerin yedeklerinin alınmadığı ifade edildi.”


‘Komutanlardan yeni bilgi alamadık’

Avukat Selami Ekici, Genelkurmay’daki görüşmelerle ilgili de bilgi verdi: “Radar görüntü keşfi için 14 Şubat tarihinde Erzurum Dumlu Radar Üssü’nde incelemeler de bulunduk. Keşif çalışmasında Cumhuriyet Savcısı, bilirkişiler ve avukatlar vardı. Sonrasında Ankara Genelkurmay Harekat Merkezi’ne gittik. Radar görüntüsü olmadığı söylendi. Son olarak 5 Mart tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Ahlatlıbel Radar Komutanlığı’nda incelemelerde bulunduk. Komutanlar tarafından son derece iyi karşılandık. Yetkililer dosyada olan bilgileri tekrarladılar. Radar görüntüleri konusunda yeni bilgi alamadık.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler