Savaş daha da kızışacak: Davutoğlu başkanlığa kesin karşı

Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki gerilimin Pelikan Dosyası ile kızışmadan saatler önce yapılan bu açıklama, Saray-AKP cephesinde savaşı daha da kızıştıracak.

Yayınlanma: 02.05.2016 - 10:29
Abone Ol google-news

<video:525824>

Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu arasındaki gerginlik, Saray ve Davutoğlu'na yakın gazeteciler üzerinden yürütülürken dün ortaya çıkan 'Pelikan Dosyası' ile savaş başka bir boyuta taşındı. 

Saray'a yakın isimsiz bir blogdan Davutoğlu'na yönelik ağır suçlamalar içeren ifadelerin yayınlanmasından saatler önce, Halk TV ekranlarında Erol Mütercimler'in dile getirdiği iddia, bu savaşın tesadüf olmadığı gibi önümüzdeki günlerde daha da kızışacağının işaret fişeği gibi.

Gürhan Hacır'ın 'Şimdiki Zaman' programına konuk olan Erol Mütercimler, Davutoğlu'nun başkanlık sistemine kesin olarak karşı olduğunu, Davutoğlu'nun danışmanlarının bunu kendisine açıkça ifade ettiklerini söyledi.

Pelikan Dosyası adlı ifşaatlarda da, Davutoğlu'nun danışman ekibi ağır biçimde eleştiriliyor ve Başbakan'ı başta başkanlık olmak üzere bir çok konuda 'yanlış' yönlendirdikleri iddia ediliyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler