Rektörleri Erdoğan atıyor iddiası

Başçalan hesabından yayınlanan son ses kaydında Başbakan Erdoğan'ın Bezmialem Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nin rektörlerinin atama talimatını verdiği iddia ediliyor.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 19:16
Abone Ol google-news

Başçalan hesabından internette yayınlanan son ses kaydında Başbakan Erdoğan, Fatih Saraç'ın ağabeyi Yekta Saraç ile Bezmialem Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nin rektörlerinin atanmasıyla ilgili konuşmaları yer alıyor. Üniversitelerin rektör atamaları Cumhurbaşkanı'nın onayıyla yapılır. Ancak, son ses kaydına göre, Erdoğan, Bezmialem Üniversitesi Rektörlüğü'ne Saffet Tüzgen'i, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne de mevcut Rektör Yunus Söylet'i seçiyor. Erdoğan Bezmialem Üniversitesi Rektörünün ataması için Köşk'ü kastedederek "Yukarıya gidiyor mu" diye soruyor. Yekta Saraç ise "Hayır bizde bitiyor" cevabını veriyor.

Yekta Saraç, Erdoğan'a "Sizden İstanbul Üniversitesi için talimat almak istiyorum" diyor. Erdoğan da mevcut rektörü kastedederek "Mevcutla gidilmesi herhalde daha isabetli olacak" diye cevap veriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon