Bu oyun tutmaz

Niğde'de bir jandarma, bir polis ve aracı gaspedilen bir kişi yaşamını yitirdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'yi işaret etti.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 21:14
Abone Ol google-news

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde silahlı bir grup, otoyolda sürücüsünü gasp ettikleri kamyoneti durdurmak isteyen polis ve askerle çatıştı. Çatışmada 1 jandarma astsubay, 1 polis memuru şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Aracı gasp edilen kamyon sürücüsü de ölürken yaralı askerlerden ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Üç saldırgandan 2’si yaralı arkadaşlarını tedavi ettirmek üzere gittikleri Eminlik 112 Sağlık İstasyonu’nda kıstırılarak yakalandı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olayla ilgili açıklamasında “Bana gelen bilgilerde ‘Suriye’ notu var. Seçime doğru giden ortamda askerimizin ve polisimizin şehit olması çok vahim olay. Seçim ortamını bulandırıyor olabilirler” dedi.

Saldırı Ulukışla-Adana otoyolu 7’nci tünel çıkışı Gedelli viyadüğünde dün saat 11.00 sıralarında meydana geldi.

 

Kılıçdaroğlu uyarmıştı

 

Sürücü öldürüldü

İddiaya göre, otoyolun Gedelli Viyadüğü tünel çıkışında bir grup silahlı saldırgan, durdurdukları 55 K 0988 plakalı kamyonetin sürücüsünü öldürüp gasp etti. Saldırganlar Ulukışla yönünde giderken görgü tanıkları, olayla ilgili polise ihbarda bulundu. En yakın bölgedeki polis ve jandarma timleri, otoyolda önlem alarak saldırganların bulunduğu kamyoneti takibe aldı. İddiaya göre, Gedelli viyadüğünde kamyonet durdurulmak istenince çatışma çıktı.

Kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar, 1 jandarma astsubay ile 1 polis memurunu şehit etti, 5 askeri de yaraladı. Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı. Yaralı askerler, Niğde Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

 

İki saldırgan yakalandı, biri kaçtı

Gasp ettikleri kamyonetle kaçan saldırganlardan 1’i yaralı halde Ulukışla ilçesi Eminlik 112 Acil Servis’e getirildi. Sağlık çalışanlarını rehin alıp arkadaşlarının tedavi edilmesini istediler. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Saldırganlar teslim olmayınca burada da çatışma çıktı. Saldırganlardan 2’si yaralı olarak yakalanırken, 1’i ise kaçtı.

Niğde’deki saldırıya ilişkin Habertürk’e açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bana gelen bilgilerde ‘Suriye’ notu var. Seçime doğru giden ortamda askerimizin ve polisimizin şehit olması çok vahim olay. Seçim ortamını bulandırıyor olabilirler” dedi.

 

Başbakan Erdoğan: Alçakça bir terör eylemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da partisinin Sakarya mitinginde Niğde saldırısıyla ilgili olarak “Niğde’nin Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve 1 polisimiz şehit oldu. 3 saldırgandan 2’si sağ olarak yakalandı, birini emniyet birimlerimiz yoğun şekilde arıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı mesajlarımı iletiyorum” diye konuştu.

 

'3 kişi ateş açtı, el bombası attı'

Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı. Yaralı asker, “Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum” diye konuştu.

 

Çatışmanın ortasında kaldılar

Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. 1 yolcu yaralanırken diğer yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı. Mersin’den Ankara’ya gitmekte olan ve kontrol için durdurulan otobüsteki yolculardan 32 yaşındaki Kamil Nayman’ın da kolundan yaralandığı ortaya çıktı. Çatışmanın ortasında kalan otobüsün şoför tarafından hızla uzaklaştırılması sonucu diğer yolcuların canlarını kurtardığı anlaşıldı. Yaralı yolcu da otobüsün Aksaray’a ulaştıktan sonra bir dinlenme tesisinde mola vermesi sonucu ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Nayman, yapılan tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yolculardan Gazi Eser ise, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Otoban yoluna yakın bölgede polis ve jandarma genel uygulama yapıyordu. Bizim içinde bulduğumuz otobüsü de durdurdular. Bu sırada beyaz brandalı bir kamyonet durduruldu. Kamyonetten inenler ile askerler arasında çatışma çıktı. Ondan sonra vurulanlar oldu. Ben tam o sırada eşim ve çocuğumu koltuğun altına yatırdım. Diğer yolcular da hemen yere yattılar. O sırada sanırım bir arka koltukta oturan bir yolcu meraklanıp baktığında kolundan yaralandı. Çatışmanın ortasında kalmıştık. O sırada şoför hızla uzaklaştırdı. Yoksa çok can yanabilirdi.”

 

Saldırganlara linç girişimi

Niğde’deki saldırının ardından yaralı yakalanan saldırganlar Niğde Devlet Hastanesi’ne getirildikleri sırada kalabalık bir grup tarafından linç edilmek istendi. Polis, hastanenin önünde toplanan öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Yaralı saldırganların Arapça konuştuğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler