'Babamızı istiyoruz'

Şehitler dün son yolculuklarına uğurlandı. Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın aynı saldırıda yüzünden yaralanan eşi Nurçin Ayyıldız, “Kocamı istiyorum” diyerek ağladı. Kolundan yaralanan kızı Ecrin de babasına son görevini yaptı. Şemdinli’deki askeri üsse PKK’nın düzenlediği saldırıda 2 asker şehit oldu.

Yayınlanma: 03.05.2016 - 06:50
Abone Ol google-news

Diyarbakır, Nusaybin ve Gaziantep şehitleri dün düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı

- Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’na PKK’liler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Özel Harekât Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın cenazesi Konya’da toprağa verildi. Aynı olayda yaralanan şehit eşi Nurçin Ayyıldız ve kolundan yaralanan kızı Ecrin Ayyıldız tören sırasında ayakta zor durdu.

- Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polisler Serdal Şakir Gaziantep’te, Yusuf Erin Hatay’da toprağa verildi.

- Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan 3 askerden 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Serdar Yıldırım için memleketi Adana’da tören düzenlendi. Nusaybin şehidi Serdar Yıldırım’ın 2 yıllık eşi Yasemin Yıldırım’ın, “O değildir. O benim canımdı. Can neredesin?” feryatları cenazeye katılanların gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.

- Mardin’in Nusaybin ilçesindeki operasyonlar sırasında PKK’lilerin roketatarlı saldırısında şehit olan 3 askerden 35 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal için Kahramanmaraş’ta tören düzenlendi. Eşi Sibel Duyğal, “Gözün arkada kalmasın. Çocuklarımın başındayım” diyerek eşiyle vedalaştı.

- Nusaybin’de şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç için Bartın’da düzenlenen törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

- Şırnak’ta şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Burak Saraçlı için Zonguldak’ta düzenlenen törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Saraçlı’nın annesi Fatma Saraçlı, “Kıymetlim benim, bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Senin düğününü yapacaktık. Böyle mi olacaktı?” diyerek ağladı.

- Nusaybin’de şehit olan Hakan Duyğal için Kahramanmaraş’ta tören düzenlendi. Şehidin annesi oğlunun tabutunu görünce gözyaşlarına boğuldu, tabuta sarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler