Savcılık mal derdinde

Polis aracıyla yaralı taşıyan iki eylemciye 11 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 03.05.2016 - 07:21
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Tren Garı Meydanı’nda 102 kişinin öldüğü, 500’ün üzerinde kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrasında alanda terk edilmiş polis aracıyla yaralıları taşıyan iki Halkevleri üyesine dava açtı. Savcılık, “Hırsızlık” ve “Mala zarar vermekle” suçladığı iki eylemci hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istedi.

Patlama sonrası ambulans gelmemesini gerekçe gösteren Halkevleri üyeleri Mert Kaya ve Devran Saçıntı, alanda boş olan ve üzerinde anahtarları olan polis aracını çalıştırarak, ağır yaralı bir kişiyi hastaneye götürmek üzere hareket etti. Sıhhiye’ye doğru yol alan araçtan dumanlar çıkmaya başlayınca, Halkevciler polisi çağırdı. Durumu polise anlatmalarına karşın iki kişi gözaltına alınırken ağır yaralı kişi ise çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

İddianamede ise patlamayı bahane eden şüphelilerin 06 A 0897 plaka sayılı 4321 kod nolu Hyundai marka ekip otosuna tekme atarak, üzerinde zıplayarak camlarını kırarak araca zarar verdikleri öne sürüldü. İddianamede, daha sonra aracı çalıştırıp kaçarken Sıhhiye Meydanı civarında yakalandıkları savunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler