IŞİD yine Kilis'i vurdu: 1 yaralı

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan 2 Katyuşa roketatar mermisi, bu sabah kent merkezine isabet etti. Roketlerin biri boş araziye düşerken, diğeri bir eve isabet etti. Yangın çıkan evdeki 1 kadın yaralandı.

Yayınlanma: 03.05.2016 - 09:58
Abone Ol google-news

<video:526555>

 
Bugün saat 09.40 sıralarında Suriye'de IŞİD tarafından atılan 2 Katyuşa roketatar mermisi Kilis'in Molla Hamit Mahallesi'ne isabet etti. Roketlerden ilki boş arazide patlarken, ikinci roket Özbek Cami Sokak'taki bir evin duvarına çarparak infilak etti. Patlamanın etkisiyle sokakta bulunan 71 yaşındaki Senem Seyrekoğlu yaralanırken, şarapnel parçalarının isabet ettiği boş tek katlı evde yangın çıktı.

Patlama ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaralı kadını hastaneye götürürken, itfaiye erleri çıkan yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü. Patlamanın etkisiyle mahallede paniğe kapılarak sinir krizi geçirenlere ambulansta müdahale edildi. Hastanede tedaviye alınan Senem Seyrekoğlu'nun genel sağlık durumunun da iyi olduğu bildirildi.

Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan 60'a yakın roket mermisinin isabet ettiği Kilis'te 8'i Suriyeli 20 kişi ölürken yaralananların sayısı 70'e ulaşmış oldu.

Öte yandan sabah saatlerinde yapılan saldırının ardından sınırda konuşlu birlikler, radarlar ve İHA aracılığıyla roketlerin Kilis kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atıldığını saptadı. Bu saptamanın ardından sınırda konuşlu birlikler Fırtına obüsleri ve 'Sakarya' adlı çok namlulu roketatarlarla bu bölgeyi ateş altına aldı. Yapılan misillemenin ardından bölgedeki 2 katyuşa mevzisi imha edilirken, 6 IŞİD militanı da öldürüldü

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler