Çocukların birbirine dövdürüldüğü anaokulunun sahibinden skandal savunma

İstanbul Çekmeköy'deki "Sevimli Papatyalar Sübyan Okulu'nda kaydedilen görüntülerle ilgili açıklama yapan anaokulu sahibi "Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiğim okulumu kapattırmak istiyorlar" dedi.

Yayınlanma: 03.05.2016 - 12:36
Abone Ol google-news
<video:522505>

Geçtiğimiz hafta İstanbul Çekmeköy’deki Sevimli Papatyalar Sübyan Okulu’nda kaydedilen görüntülerde 3,5 yaşlarındaki bir çocuk öğretmenlerinin gözetimi altında diğer çocuklara dövdürülmüştü. İki veli görüntüleri ele geçirmiş ve okuldan şikayetçi olmuştu. Konunu BirGün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberiyle gündeme oturması üzerine okul yönetimi skandal bir açıklama yaptı. Yönetime göre bu şikayetlerin amacı Kur’an-ı Kerim eğitimi verilen okulun kapatılmak istenmesi.

Sözcü'nün haberine göre görüntülerde bir öğretmen başka sınıftan getirdiği küçük çocuğu diğer çocuklara dövdürüyor. Skandal, M.U. isimli velinin 4,5 yaşındaki kızının olayları anlatmasıyla ortaya çıktı. Veli, Facebook hesabından “Kızım, öğretmenlerinin ve başka bir öğretmenin diğer sınıftan getirttikleri 3,5 yaşındaki bir çoçuğu kendilerine dövdürdüklerinden bahsedince sabaha kadar uyuyamadım ve diğer velileri arayarak çocuklarına sormalarını istedim. Annelerin de böyle bir durumdan biz sorunca haberi oldu ve bütün çocuklar olayı doğruladı. Dün birkaç veliyle okula gittik. Kamera görüntülerini izlemek istedik. Kameranın geriye dönük izlemesinin nereden yapıldığını bilmediklerini söylediler. Bir bilgisayarcı getirerek görüntülere ulaştık. Gerekli yerlere şikayetlerde bulunduk” dedi.

DAYAK ATAN ÖĞRENCİ VELİLERİ DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Görüntülerde diğer sınıftan getirilen 3,5 yaşındaki çocuk, öğretmenin talimatı ile diğer çocuklara dövdürülüyor. Çocuk korkudan öğretmenine sarılmak istese de öğretmen çocuğu tekrar diğer öğretmenlerin arasına atıyor. Ardından sınıfa diğer öğretmen giriyor. Ama durum değişmiyor. Sınıf öğretmeni çocuğun kolunu sertçe çekerek yine diğer çocukların arasına bırakıyor.

SAVUNMANIN BÖYLESİ

Dayak skandalının ardından okul yönetimi facebook sayfasından skandal bir açıklama yaptı. Okul yönetimine göre bu bir karalama kampanyası ve amaç Kur’an-ı Kerim eğitimi verilen okulun kapatılmak istenmesi.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Sevgili velilerim ve takipçilerim,
Son zamanlarda yaşanan olayların ardından kötü yorumlara maruz kalmamak adına sayfamı kapatmıştım. Okulumuzda asla gerçekleşmesini istemeyeceğim talihsiz bir olay yaşandı fakat ortalıkta gezen yorumlar yalandır. Öğretmenimizin kısa bir ihmali sonucunda dövdürüyorlar şeklinde suçlamalar yapıldı. Ses kaydı olmamasına rağmen çocuklara dövün dendi şeklinde iftiralar atıldı. Ortada böyle bir şey yoktur. Bu durumdan rahatsız olan velinin şikayeti üzerine ben tereddütsüz kamerayı açtım ve izlettim. Olayları izlemem sonucunda öğretmeni işten çıkardık zaten ama amaçları çocukların rahatsızlığı değil de başka bir şeymiş. Öğretmen çıkmasına rağmen gizli gizli o görüntüler çekilip yalan yanlış yorumlar ve iftiralarla sosyal medyaya yansıtıldı. Ben uzun süredir bu işin içerisindeyim. Bu zamana kadar benimle olan beni tanıyan velilerim böyle bir şeyle asla karşılaşmadı. Bizi bilen bilir ve o bilip güvenenler en büyük destekçimdir. Ben Her zaman velilerimin ve çocuklarımın yanında olup büyük küçük her sorunlarını çözme yolunda oldum. Fakat bu velinin amacı olayı çözmek değil de benim Kur’an-ı Kerim eğitimi verdiğim okulumu kapattırmaktır. Benim sayfamda okulumun nasıl olduğu çok açık ortada. Hiç kimseden de bir şikayet almamışken bir olayı bu kadar abartılıp yaymanın bir iftira olduğu açık ve ortada. Bu yapılanlar karşılıksız kalmayacaktır. Allah bu din düşmanlığı besleyenlere karşı bizim yanımızdadır."

MAĞDUR AVUKATI “ŞİKAYETTE BULUNDUK”

Mağdur ailelerin avukatı Çağrı Çetin, anaokulunun bu açıklaması üzerine ikinci şikayette bulunduklarını, şikayetçi velilerin direkt hedef gösterildiklerini belirtti. Çetin, anaokulunun aynı zamanda kaçak ve ruhsatsız olduğunu da iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler