Bakan Sarı'nın kardeşini bıçaklayana verilecek ceza belli oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın kardeşi 31 yaşındaki Fatih Sarı'yı trafikteki tartışmada bıçaklayan avukat katibi 58 yaşındaki Abidin Aydınli, ilk duruşmada 1 yıl 3 hapis ile 5 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 04.05.2016 - 15:21
Abone Ol google-news

Geçen 10 Mart'ta Sabancı Merkez Camisi yakınlarında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasının ardından çıkan tartışmada, Abidin Aydınli, Fatih Sarı'yı karın boşluğundan bıçakladı. Fatih Sarı hastaneye kaldırılıp şüpheli gözaltına alınıp tutuklandı.

'ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM'

Abidin Aydınli, kasten yaralama suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Aydınli, kazanın ardından Fatih Sarı'ya uzmaşma teklif ettiğini söyleyerek, "Bana hakaret edip bıçakla saldırdı. Ben de bıçağı alıp bir kez vurdum. Karşı taraftan çok özür diliyorum. Üniversiteye giden iki çocuğum var. Mağdur durumdayım. Tahliyemi istiyorum" diye savunma yaptı.

Müşteki olarak ifade veren Fatih Sarı ise sanıktan şikayetçi olmayarak "Olay sırasında hakaret etmedim. İddia edildiği gibi olayda kullanılan bıçak bana ait değil. Sanık arkamdan gelerek bıçakladı. Bıçak 4 santim içeri girdi. Herhangi bir zarar ziyan talebim de bulunmamaktadır" diye konuştu.

İLK CELSEDE KARAR ÇIKTI

Mahkeme hakimi, sanık Aydınli'ya, Fatih Sarı'yı kasten yaralama suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasının yanı sıra bıçak bulundurmak suçundan da 5 bin 500 lira adli para cezası verdi. Tahliye edilen Aydınli'nin cezası Yargıtay tarafından onanırsan cezasının kalan kısmını çekmek üzere tekrar cezaevine girecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler