Eski AKP'li vekilin katıldığı konferansa bir kişi katıldı

Kastamonu'da düzenlenen, 'Toplumsal Barış ve Arabuluculuk' konulu konferansa sadece bir kişi ile 5 basın mensubu katıldı.

Yayınlanma: 04.05.2016 - 16:08
Abone Ol google-news



Aynı zamanda 22 ve 23'üncü dönem AKP Kastamonu Milletvekili, Hukuk Arabuluculuk Kültür ve Bilim Derneği (HAK-BİL) Yönetim Kurulu Başkanı Musa Sıvacıoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansın duyurusu günler öncesinden hazırlanan afişlerle yapıldı.

Ancak Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası salonundaki konferansa sadece 1 kişi ile Basın İlan Kurumu Müdürü Yaşar Kuru ve 5 basın mensubu katıldı. Katılımın hemen hemen hiç olmaması üzerine konferans basın toplantısına dönüştü.

Arabuluculuğun önemine vurgu yapan Musa Sıvacıoğlu, "Arabulucuğu çok iyi anlatabilirsek dünyanın birçok noktasında yaşanan kardeş kavgaları son bulur diye düşünüyoruz" dedi.

Hukuk sisteminde de arabuluculuğun önemli olduğunu belirten Sıvacıoğlu, "Arabulucuk bir defa kesinlikle mahkeme yolunu kapatmıyor. Arabulucuya gitmek demek mahkeme yolu kapanmıştır demek değildir. Yine de mahkeme yolu açık. Türkiye'de özellikle avukatlarda buna bir tepki var. Bir ara İstanbul Barosu da bu konuya karşıydı. Sonradan Başkent Üniversitesi hocaları, 'Bu konuya barolar karşı çıktılar ama bu en güzel sistem' dediler. Bu konuya ne kadar tepki duyarlarsa duysunlar, dünya bir tarafa doğru giderken kalkıp da onu tersine çevirmenin hiçbir anlamı yok" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler