Akdoğan: Bu yasaklama değil, engelleme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, "Bunu bir kere kapatma, yasaklama diye algılamak doğru değil. Bu bir engelleme" dedi.

Yayınlanma: 21.03.2014 - 12:51
Abone Ol google-news

TBMM’de kıldığı Cuma namazının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, gazetecilerin erişimin engellendiği Twitter ile ilgili soruları cevapladı.

TWITTER TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ KAALE ALMIYOR

Akdoğan, "Bunu bir kere kapatma, yasaklama diye algılamak doğru değil. Bu bir engelleme. Burada şuna karar vermemiz lazım. Kişi hak ve özgürlüklerini koruyacakmıyız, korumayacakmıyız. Burada vatandaşlarımızın şikayeti üzerine doğrudan özel hayatlarına müdahale ve saldırı şikayeti üzerine mahkemenin verdiği bir karar var. Hiç kimse mahkeme kararından münezzeh değildir. Ortada bir karar varsa herkes için geçeridir. Twitter buna itibar etmemektedir. Öncelikle sorunu doğru tanımlamamız gerekiyor. Burada Facebook mahkeme kararı kendisine geldiğinde mahsurlu içeriği çıkartmaktadır. Ama Twitter Türkiye Cumhuriyetini kaale almamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine itibar etmemektedir ve kişi haklarına dönük bu saldırılara göz yummaktadır. Meseleye bu açıdan bakmak gerekir" dedi.

TWITTER BAŞKANINA TEPKİ

Bir gazetecinin,başbakan Erdoğan'ın 'Twitter’in kökünü kazıyacağız' açıklamasının ardından erişimin kesildiğini hatırlatması üzerine Akdoğan, "Mahkeme kararları bugün ortaya çıkmış değil. Mahkeme karaları neticesinde bu uygulamaya gidilmiştir. Bu konuda Twitter başkanı açıklama yapıyor ve SMS üzerinden bunun açılabileceğini söylüyor. Oysa o kişi biraz sorumlu bir kişi olsa çıkar mahkeme kararı karşısındaki duyarsızlığa niye cevap vermezde, millete akıl verir. Yani Türk milletini para makinesi gibi görür cevap verir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler