IŞİD roket yağdırıyor... Mahruki: Füzeden korunmanın tek yolu Kilis’ten ayrılmak

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, AFAD’ın yayımladığı broşürdeki önlemlerin gerçekçi olmadığını söyledi. ‘Bu durumda tavsiye verilemez’ ifadelerini kullanan Mahruki, korunmanın tek yolunun bölgeden ayrılmak olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 05.05.2016 - 20:09
Abone Ol google-news

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) IŞİD’in Kilis’e attığı füzelerden ‘korunmak’ için bölgede yaşayanlara bir dizi öneride bulunduğu broşürü tartışma yarattı. IŞİD, bugün de Kilis'i vurmaya devam etti. Sabah saatleinde atılan roketlerle 1'i polis 2 kişi yaralanmıştı. Akşam saatlerinde de kente 2 roket daha atıldı. Saldırıda 1 kişi öldü 7 kişi de yaralandı.

?‘BU DURUMLARDA ÖNLEM TAVSİYE EDİLEMEZ’

AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki’ye göre tarz saldırı durumlarında önlem tavsiye edilemez. Devletin saldırıları durdurması gerekir, aksi halde korunmanın tek yolu bölgeden ayrılmak.

Durumun sağlıklı bir hayat sürdürmeye elverişli olmadığına dikkat çeken Mahruki  “Tek söyleyebileceğim, bölgeyi terk etmeleri gerekir. Çünkü nereden, ne zaman, nasıl, kimin kafasına geleceği, nereye geleceği belli olmayan bir şeyden bahsediyoruz. Her gün sınırlarımızdan içeriye, Kilis’e sürekli mermi düşüyor. Bu şartlar altında hiçbir insan sağlıklı bir hayat sürdüremez orada” ifadelerini kullandı.

105 günde 21 kişi öldü... AFAD yandaş gibi yayın yaptı

‘ÇÖZÜM, MERMİLERİN ATILMASINI DURDURMAK’

“Normal şartlarda böyle bir riske, devletin asla müsaade etmemesi gerekir ve bütün kaynaklarını, gücünü kullanarak derhal bunu durdurması gerekir” ifadelerini kullanan Mahruki “Bu yapmadan, ‘orada durmayın, içinden kaçmayın, yanına geçmeyin, sesi duyarsanız şunu yapın’ demek, çözüm önerileri olarak kabul edilecek şeyler değil. Gerçek çözüm bu mermilerin atılmasını durdurmaktır” dedi.

105 günde 21 kişi öldü... AFAD yandaş gibi yayın yaptı

‘SAVAŞTAYSAK BİLELİM’

Afet ya da acil durumda, devletin ilk kez yazılı bir bilgilendirme yaptığını, AFAD broşürünün içeriği tartışmalı olmakla birlikte yine de olumlu olduğunu söyleyen Nasuh Mahruki “Ancak bu tür broşürler dağıtmadan önce, devlet bu tür saldırıları önlemenin yolunu öyle ya da böyle bulur” değerlendirmesinde bulundu.

Mahruki “Savaştaysak savaşta olduğumuzu bilelim. Değilsek de, savaşta değilmiş gibi huzur ve barış içinde yaşayalım. Hiç kimsenin sağlıklı düşünebildiğini, sağlıklı olabildiğini, evinden çıktığında huzurlu, güvenli olabildiğini düşünmüyorum bu şartlar altında. Böyle bir sosyal hayat olmaz, böyle bir egemen devlet olmaz, böyle bir yaşayış olmaz” ifadelerini kullandı.

IŞİD roketleri Kilis'te yine can aldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler