İzmir, omurilik felçlileri için koşacak

Dünyada 33 ülkede aynı anda başlayacak, iki yıldır Türkiye ayağı Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapılan 'Wing For Life World Run' adlı küresel koşu etkinliği, bu yıl 8 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenecek. Koşuya katılmak için 8 bin 5 kişi başvurdu ve 50'şer lira ödedi. Toplanan bağışlar, omurilik felçlilerinin tedavisinde kullanılacak.

Yayınlanma: 06.05.2016 - 12:01
Abone Ol google-news

Wing For Life World Run, 8 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndan başlayacak. Yarış Altınyol’dan Karşıyaka yönüne devam edecek. Sporcular Karşıyaka’nın içinden geçerek sahil yolundan Bostanlı, Sasalı, Kuş Cennetti üzerinden Foça istikametine koşmaya devam edecek. Daha önceden planlanan Çeşme Otoyolu son anda gerekli izinler alınamadığı için iptal edildi.

İzmir 8005 katılımcı ile 34 kent arasından son anda Münih’i geçerek Melbourne’ün ardından ikinci sırayı aldı. Ayrıca en çok takım katılımı İzmir’den sağlandı.

Dünyada 33 ülkede aynı anda başlayacak yarışta katılımcılar bitiş çizgisini kendileri belirleyecek. Yarış devam ederken yakalama araçları yarım saat sonra saatte 15 kilometre hızla her yarım saatte bir hızlarını 1 kilometre artırarak ilerleyecek ve yakaladığı koşucu, yarıştan elenecek. Bu küresel koşu, 33 ülkede aynı anda başlayacak. Yarışı Wings For Life Vakfı düzenliyor. Geçen yıl 40 lokasyonda 137 bin kişi koştu. Koşudan elde edilen gelirle Wings For Life Vakfı, 124 omurilik araştırması projesine fon sağladı. İki yıldır Alanya'da yapılan koşuya geçen yıl 2 bin Türk katıldı. Bu yıl İzmir“de yapılacak koşuya 8 bin 5 kişi kayıt yaptırdı. Kayıtlar 3 Mayıs'ta sona erdi. yardım koşusu olduğu için katılımcılar 50 lira ödedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şubat ayında yaptığı basın toplantısında koşuya geçen yıl Türkiye'den 2 bin kişinin katıldığını, bu yıl en az 5 bin kişinin katılımını beklediklerini söylemişti.

İzmir’deki koşuya serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, dünya dağ koşusu şampiyonu Ahmet Aslan, basketbolcular İnanç Koç ve Kenan Sipahi de katılacak.

ARAÇ YAKALAYANA KADAR KOŞACAKLAR

Wings For Life Dünya Koşusu'nun en önemli özelliği, sabit bir bitiş çizgisinin olmaması. Yarışa katılan koşucuların yakalamak için başlangıçtan yarım saat sonra harekete geçecek olan Ford Kuga aracının son yarışçıyı da geçmesiyle yarış son bulacak. Tüm dünya ile aynı anda başlayacak Wings for Life World Run koşusu, İzmir sokaklarında 14.00'te başlayacak ve koşucularının başlamasından yarım saat sonra, Ford Kuga yakalama araçları tam olarak saatte 15 kilometre hızla hareket edecek. Küresel Yarış Kontrolü teknolojisi yardımıyla bütün sürücülerin tam olarak aynı anda hızlanması sağlanacak. Ford Kuga araçların yanından geçtiği her koşucu için yarış bitmiş olacak. Yakalanmayan son yarışçı ise Wings for Life World Run'ın galibi olacak. Bu organizasyonun katılım ücretlerinden elde edilecek olan tüm gelir ise omurilik zedelenmeleri tedavilerine yönelik araştırmalarda kullanılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler