Dışişleri: Erdoğan'ın dediğine uyarız

Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç’in dün basın toplantısında söylediği, “Ben burada Cumhurbaşkanımızın ifadelerini yorumlayacak değilim. Devletimizin başı olarak Cumhurbaşkanımızın ifadeleri çerçevesinde gerekli politikalar üretilir ve uygulamaya konulur” sözleri “Dışişlerinde Erdoğan’a uygun politika aranıyor” yorumlarına neden oldu.

Yayınlanma: 10.05.2016 - 03:35
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yollarının ayrılmasının temelini atan vize muafiyetinde karar değiştirdi.

AB’nin Türkiye’den başta terör tanımı ve yasaları konusunda değişiklik beklentilerine “Sen yoluna ben yoluma” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün bu tavrını yumuşattı ve “verilen sözleri tutun” mesajı verdi. Erdoğan, Avrupa Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Yürürlüğe girmesinde anlaşılan vize muafiyetinin verilen sözlerin tutulması yönünde olumlu bir adım olmasını, katılım sürecini hızlandırmasını ümit ediyorum” ifadesini kullandı. Öte yandan Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç’in dün basın toplantısında söylediği, “Ben burada Cumhurbaşkanımızın ifadelerini yorumlayacak değilim. Devletimizin başı olarak Cumhurbaşkanımızın ifadeleri çerçevesinde gerekli politikalar üretilir ve uygulamaya konulur” sözleri “Dışişlerinde Erdoğan’a uygun politika aranıyor” yorumlarına neden olmuştu.

4 bakanla inceleme

Erdoğan dün 4 bakanla birlikte 3. havalimanında incelemelerde bulundu. Erdoğan’a ziyaretinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eşlik etti. Ziyarette, 3. havalimanı inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a brifing verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler