AA'nın seçim test verilerinde 6 il hariç her yer AKP'nin

Anadolu Ajansı, dün abonelerine yerel seçimlere ilişkin test verilerini açıkladı.

Yayınlanma: 22.03.2014 - 12:00
Abone Ol google-news

Anadolu Ajansı, dün abonelerine bir “haber” geçti. “Mahalli seçimlere ilişkin test verisi” şeklinde sunulan haberde, hiçbir kaynak sunulmadan, yalnızca AKP’ye atfedilen oy oranları yer aldı.

AA’nın tüm illeri AKP’ye kazandıran verileriyle “test” değil hayalini aboneleriyle paylaştığı anlaşıldı. AA, 30 Mart akşamı açıklanacak seçim sonuçları öncesi yaptığı test yayınında “İl belediyelerinde resmi olmayan sonuçlara göre önde giden/kazanan adayların, şu ana kadar açılan sandıklarda anlık durumu” diyerek “Büyükşehir Belediyeleri” ve “İl Belediyeleri” başlıklarında verilerini sundu. Sunduğu test verilerinde yalnızca AKP’ye yer vererek “seçimlere yalnızca AKP mi girecek” sorusuna neden olan AA, ilginç sonuçlar içeren veriler paylaştı.

Hatay’da Sadullah Ergin’e yüzde 87,29
AA’ya göre, 30 Mart akşamı AKP’nin İstanbul adayı yüzde 73,82, Ankara Adayı Melih Gökçek yüzde 87,09, İzmir adayı Binali Yıldırım 69,89 ile önde giden birinci partiler oldu. AKP’nin tüm illerdeki adaylarının isimleri yazılırken İstanbul adayı Kadir Topbaş’ın ismini yazmayan AA’nın hayalini yüksek tuttuğu diğer iller ise yüzde 87,29’la Hatay’da Sadullah Ergin, yüzde 81,93’le Tekirdağ’da Mustafa Yel ve yüzde 87,71’le Eskişehir’de Harun Karacan oldu. AA, AKP’nin alacağı oyun yüzde yüze yakın olacağı yerleri ise yüzde 97,56’yla Kilis’te, yüzde 96,16’yla Gaziantep’te Fatma Şahin’e uygun gördü.

AA, Tunceli’den umutsuz
Hiçbir ilde AKP’yi yüzde 60’ın altına düşürmeyen AA, kimi iller için ise “yüzde sıfır” tahmin yaptı. AA, Aksaray, Bayburt, Burdur, Kırşehir, Manisa ve Tunceli illeri için kullanılan oy sayısını “yüzde sıfır” olarak açıklayarak, AKP için herhangi bir beklentisi olmadığına işaret etti. (Sol)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler