İstanbul'da bomba yüklü araçla saldırı... 6'sı asker 9 yaralı

İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’ndan çıkan servis aracının geçişinin ardından yolda park halinde bulunan araçta 16.45 sıralarında patlama oldu. Araçtan kopan parçalar servise isabet ederek yangın çıkardı. Saldırıda 6’sı asker, 3’ü sivil 9 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 12.05.2016 - 16:53
Abone Ol google-news

<video:532481>

Sancaktepe’de bulunan Samandıra Kışlası Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na yaklaşık 300 metre mesafede yol kenarında park halindeki bomba yüklü araç, askeri servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda 6’sı asker 3’ü sivil 9 kişi yaralandı.

Dün saat 16.45 sıralarında İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’ndan çıkan askeri personeli taşıyan servis aracının geçişinden yaklaşık 20 metre sonra şiddetli bir patlama meydana geldi. Kışlaya yaklaşık 300 metre mesafede gerçekleşen patlama sonrası cadde savaş alanına döndü, patlama anında kopan parçalar askeri araca isabet etti, aracın ön tarafı yandı. Patlamanın meydana geldiği bölgedeki bazı iş yerleri ve evlerin camları kırılırken, sokaklardaki araçlarda hasar gördü. Patlama sırasında araçlardan kopan parçaların Bozkuş sokaktaki çocuk parkına kadar gittiği, şans eseri parkta bulunan çocukların etkilenmediği görüldü.

Bir ağır yaralı var

Askeri araçta bulunan Piyade Teğmen Emre Dede, Piyade Üstçavuş İsmail Küçük, Piyade Astsubay Orkun Sert, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Eray Dinçer, Piyade Uzman Çavuş İbrahim Bulut, Astsubay Erkan Kök, servis şoförü Hasan Demirci ve yoldan geçen Dilek Aydın (39) ve 15 yaşındaki Sercan Özkul yaralandı. Kolunda ve bacağında ciddi hasar bulunan Aydın’ın durumunun ağır olduğu diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İtfaiye patlama sonrası yanan aracı kısa sürede söndürürken polis ve jandarma ekipleri de ikinci bir saldırıya karşı çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Şüpheli araç alarmı

Bu arada patlamanın ardından olayla ilgili çalışma yürüten polis ekipleri saldırıyla bağlantılı olan kişi ya da kişilerin 12 EA 683 plakalı beyaz Ford Transit araçta bulunduklarını tespit edip tüm ekiplere anons geçti.

SALDIRGAN GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Uzmanlar, çivilerle desteklenen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını belirledi. Patlamanın ardından güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Ortaya çıkan görüntülerde bir kişinin araçtan uzaklaştığı, kısa süre sonra da patlamanın yaşandığı görülüyor. Yaralılara ilk müdahale edenlerden olduğunu söyleyen Aykut Senem adlı yurttaş “İşten çıkıp evime gitmek için yürüyordum. Çok şiddetli patlama oldu, öyle şiddetliydi ki parçalar iki sokak öteye kadar dağıldı. Hemen olay yerine koştum. Askeri servis aracının önü patlamanın etkisiyle yanıyordu, araçtan 8 kişi çıkardık. 6 kişinin yüzünde yaralanma vardı. Bir kadın ise kopan parçaların karnına saplanması sonucu ağır yaralıydı. İşten 3 dakika daha erken çıkmış olsaydım belki ben de yaralanmıştım, hatta ölebilirdim, şans eseri yara almadım” dedi.

Faciadan dönüldü Görgü tanıkları, saldırının askeri araca yönelik olduğunu belirterek “Patlama askeri aracın hareketi sırasında oldu. Eğer ilerideki benzin istasyonunun orada olsaydı büyük bir facia yaşayabilirdik” dediler. Görgü tanıkları, son 1 aydır polisin bölgede görev yaptığını, uygulamaların sabahlara kadar devam ettiğini söylediler.

 

Patlamadan saniyeler sonrası: Çekilin oradan o araba da patlayacak - VİDEO
 

"ÇOK BÜYÜK BİR SES ÇIKTI..."

Sancaktepe Merkez Mahallesi Muhtarı Göker Göktaş patlama anını ve yaşananları şöyle anlattı:

112 Acil noktasının bulunduğu bir yer. Askeri araç geçerken, sivil araç patlatıldı. Çok büyük bir ses çıktı. 7-8 tane yaralının burada olduğu bilinmekte. Diğerlerini zaten 112'nin noktasının yanında olduğu için ekipler orada müdahalede bulunup, en yakın devlet hastanesine kaldırdılar.

Sancaktepe'deki patlama alanına ambulanslar sevk edildi - VİDEO

Sancaktepe'deki patlama anını görgü tanığı böyle anlattı

Dünya Sancaktepe saldırısını böyle gördü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler