Türkiye Kanıyor

Siyasiler 'kan' sözünü tartışadursun ülkede zaten oluk oluk kan akıyor. Son 10 ayda 5 binin üzerinde insan öldü. Her gün yurdun dört bri yanındaki evlere acı düşüyor.

Yayınlanma: 13.05.2016 - 21:17
Abone Ol google-news

Çukurca'da 8 şehit

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi’nde dün sabaha karşı 04.50’de güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Destek için bölgeye giden bir helikopterin düşmesi sonucu 2 pilot şehit oldu. Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonda ilk belirlemelere göre 15 PKK’li öldrürüldü.

Helikopter düşürüldü mü?

 

Annenin yıkıldığı an

Düşen helikopkerde şehit olan 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın Ankara Çankaya’daki askeri lojmanlarda oturan ailesine acı haber ulaştı. 1.5 yıldır evli olan bir çocuk babası Şahan’ın emekli öğretmen olan annesi Şükran Şahan’a acı haberi Uşak’taki evinde askeri heyet verdi.

Acı her yerde

Çukurca’da şehit olan 6 asker ile 2 pilotun cenazeleri dün Van’a getirildi. Askerlerin aileleri ise acı haberle yıkıldı.

Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi’nin Ankara Yenimalle’deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin 1 hafta önce kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunduğu ve görev dönüşü sonrası kız arkadaşıyla sözlenecekleri belirtildi.

Çukurca’da şehit olan Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin’in Ankara’nın Mamak ilçesindeki evine acı haber gitti. Şehidin Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki eşi Aynur Şahin ise yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Damadının şehit olmasının üzüntüsünü yaşayan Recep Kaplan, “Oğlu 5 yaşında. Benim yanımda kalıyor. ‘Babam gelsin öyle tıraş olacağım’ demişti. Bir aydır tıraş olmuyor” dedi.

Şehit uzman çavuş İbrahim Akarsu’nun Kayseri’deki evinde de yas var. Akarsu’nun annesi Türkan Akarsu ve yakınları Kocasinan İlçesi Yunus Emre Mahallesi’ndeki evlerinin önünde gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Nazmi Kapucu’nu Tomarza ilçesindeki evine de acı haber gitti. Şehit babası Nizamettin Kapucu, ‘“Oğlum, şu yoldan nasıl da güzel gelirdin? Şehit haberin mi gelecekti oğlum” diye gözyaşı döktü. Şehit Nazmi Kapucu’nun eşi Tuğba da haberi alınca gözyaşlarına boğuldu ve 2 çocuğuna sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

29 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Saadettin Bakır’ın acı haberi Gaziantep’in Nizip ilçesini yasa boğdu. Bakır’ın babası Ahmet ve annesi Lütfiye Bakır’a acı haberi askeri yetkililer verdi.

Şehit piyade uzman çavuş Muhammet Arı’nın Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesindeki baba ocağına ateş düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 5 yıldır görev yaptığı belirtilen uzman çavuş Muhammet Arı’nın evli ve 10 yaşındaki bir kız çocuk babası olduğu kaydedildi. Şehidin eşinin Ankara’da oturduğu belirtildi.

Uzman çavuş 26 yaşındaki Fatih Özdemir’in Niğdede yaşayan ailesi yasa boğuldu. Şehidin eşi Nuray ve ağabeyi Esen Özdemir gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yaklaşık 1 yıl önce evlendiği eşini ağabeyinin evine bıraktığı öğrenildi.

Yaralı uzman çavuş şehit oldu

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda PKK ’lilerle çıkan çatışmada 5 Mayıs günü ağır yaralanan piyade uzman çavuş 27 yaşındaki Abdullah Şimşek tedavi gördüğü GATA’da önceki gece şehit oldu. GATA’da oğullarının başında bekleyen Isparta Şarkikaraağaç Orman İşletme Şefliği’nde görevli babası Veli ve annesi Gülsüm Şimşek acı haberle yıkıldı. 2 kardeş olan Şimşek’in bekâr olduğu bildirildi. Şehidin cenazesi GATA’da düzenlenen törenin ardından memleketi Konya’ya uğurlandı. Şehit için Beyşehir ilçesine bağlı Gölkaya mahallesinde ikindi vakti tören düzenlendi.

 

Diyarbakır'da 15 ton bomba 30 metre çukur

Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında önceki gece PKK’lilerin kullandığı yaklaşık 15 ton bomba yüklü kamyonun patlaması sonucu en az 4 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı. Patlamanın meydana geldiği bölgede 5 metreye 30 metre çabında bir çukur oluştu. Köylüler, yaklaşık 15 yakınlarından haber alamadıklarını belirtirken, patlamanın olduğu yerden ceset parçaları topladılar. Yenişehir ilçesinde vatandaşlar tarafından şüphelenilen ve ilçeye girişine izin verilmeyen kamyonun Dürümlü mezrasına doğru kaçarken patlatıldığı belirtildi.

Sancaktepe saldırısıyla ilgili 8 kişi sorgulanıyor

Sancaktepe’de önceki gün askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında park halinde bulunan bombalı aracın patlatılması ve 6’sı asker 9 kişinin yaralanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında bombalı aracın sahibi ve bombalı aracı bırakan kişinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin kimliklerini belirleyen polis, İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Aracın sahibinin de aralarında bulunduğu 2 kişi İstanbul’da, 2 şüpheli Bingöl’de, bombalı aracı bırakan İrfan K’nin da aralarında bulunduğu 4 şüpheli ise Gebze’de bir evde yakalanarak gözaltına alındı.

Bombalı aracı bırakan İrfan K.’nin detaylı sorgulamasında terör örgütü PKK/KCK’den kaydının bulunduğu, 2015 yılında Bingöl’de “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yakalanarak sevk edildiği adliyede savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldığı tespit edildi.

4 Mayıs’ta Kocaeli

İrfan K’nin 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul’dan Bingöl’e giderek orada bulunan bir kişiden 33 bin lira peşin 15 bin lira taksitle 12 EA 683 plakalı hafif ticari aracı satın aldığı belirlendi. Ekipler, İrfan K’nin şüpheli A.C.K ile birlikte 3 Mayıs Salı günü Bingöl’den ayrılarak İstanbul’a gelmek için yola çıktığını aracın 4 Mayıs Çarşamba günü Kocaeli ilinde görüldüğünü belirledi.

O araç bulundu

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombayı Bingöl’den İstanbul’a getirildiği değerlendirilen 12 EA 683 plakalı aracı Zeytinburnu Demirciler Sitesi 9. Cadde başında buldu. İlk incelemede araçta herhangi bir bulguya rastlanmadı. Bombalı saldırıda kullanılan hafif ticari aracın ise kendilerini inşaat ustası olarak tanıtan İrfan K. ve Ş.U. tarafından Sultanbeyli’de satın alındığı belirlendi.

İntikam için canlı bomba olmuş

Konya’da polise yönelik eylem hazırlığındayken yakalanıp tutuklanan PKK’nin gençlik yapılanma üyesi “Rojda” kod adlı 25 yaşındaki Necla Yıldız’ın, geçen yıl Diyarbakır’da öldürülen “Roni Serhat” kod adlı YDG-H’li sevgilisi Mehmet Şefa Gündüz’ün intikamını almak için eylem yapmak istediği iddia edildi. Adıyamanlı Necla Yıldız’ın Gündüz’le 2 yıl önce Selçuk Üniversitesi’nde öğrenciyken tanıştığı ve örgüte katıldığı ortaya çıktı.

Siirt’te bir astsubay yaralı

Siirt’in Baykan ilçesinde önceki gece güvenlik güçleri tarafından durdurulmak istenen iki araçtan ateş açıldı. Çıkan çatışmada 1 astsubay yaralandı, 1 PKK’li öldürüldü. Araçlarda yapılan aramada 200 kilogramlık el yapımı patlayıcı, 4 el bombası, 4 AK47 piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmat bulundu. Yaralı astsubayın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Şırnak’ta 15 PKK ’li öldürüldü

Şırnak kent merkezi ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde hendek ve barikatların kaldırılması için 14 Mart’ta başlatılan operasyon, 61. gününü geride bıraktı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise operasyon 20 Nisan’da tamamlanırken, sokağa çıkma yasağı 24 gündür kaldırılmadı. Şırnak’ta güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, önceki gece çıkan çatışmada 15 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

Viranşehir’de çatışma

Suriye’de PYD denetimindeki Rasulayn bölgesinden gelen Suriyeli 4 PKK’li, Viranşehir Kaymakamlığı ile yanındaki Emniyet Müdürlüğü binasına eş zamanlı bombalı saldırı düzenlemek için harekete geçti. Polislerle çıkan çatışmada 4 Suriyeli öldürüldü. Yapılan baskınlarda 5 Suriyeli gözaltına alındı, 10 kişi aranıyor. Saldırganların motosikletlerinde yapılan incelemede bir tencerede 20 kilo TNT bulundu. Bomba imha edildi.

5 yaşındaki çocuk yaralı

Hendek ve barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyonlar ve 79 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki akşam saatlerinde babası Tahir A. ile birlikte mezarlık ziyaretine giden 5 yaşındaki A.A.,yerde bulduğu bir cisimle oynamaya başladığı sırada cisim büyük bir gürültü ile patladı. Patlamayla birlikte A.A. ile babası Tahir A. feci şekilde yaralandı. 5 yaşındaki A.A.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Tatbikatta kaza: 1 şehit

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki 65’inci Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birlikler Pınarhisar ilçesinin Kaynarca Beldesi’ndeki tatbikat alanına gitmek için dün öğleden sonra yola çıktı. Zırhlı araçlardan biri Kaynarca Beldesi yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, Astsubay Ekrem Çelik (22) yaralandı. Astsubay Çelik hastanede şehit oldu. Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Isparta’ya gönderilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler