Nikah ve cenaze

Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde evlendi. Şehit cenazeleri art arda gelirken Erdoğan’ın, kızı Sümeyye’yi görkemli bir törenle evlendirmesi tepkilere neden oldu. Şehit haberleri gerekçesiyle 23 Nisan resepsiyonu iptal edilmişti.

Yayınlanma: 14.05.2016 - 21:10
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan (31) ile Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar (36), dün Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle hayatlarını birleştirdi.

Devletin zirvesi düğünde, halk cenazede... Şehit annelerinin isyanı

Maganda değil, Erdoğan'ın korumaları... Sümeyye'nin düğününde havaya ateş açtılar

Köşkte silah sesleri

Selçuk Bayraktar, sabah saatlerinde Sümeyye Erdoğan’ı Tarabya’daki Huber Köşkü’nden aldı. Sümeyye Erdoğan’ın ön koltukta oturduğu gelin arabasının aynaları sümbüllerle süslendi. Aracı, Selçuk Bayraktar kullandı. Konvoyun köşkten çıkışı sırasında koruma araçları siren çalarken, 14-15 el silah sesi duyuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve ailesi de saat 14.00’te helikopterle havalandı. Erdoğan ailesi Kültür Merkezi’nin yakınlarındaki bir futbol sahasına indiler, makam aracıyla tören alanına geldiler. Davetlilerin gelmeye devam etmesi üzerine nikah töreni, saat 15.00’te başlaması planlanırken, 1 saat 15 dakika gecikmeyle başladı. Nikah saat 16.15’de kıyıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Bosna Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç ve eşi ile yan yana oturdu.

Şehit cenazeleri art arda gelirken, böyle bir törenin düzenlenmesi tepkilere neden oldu. TBMM Başkanlığı, şehit haberleri gerekçesiyle Meclis’in 96. kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunu iptal etmişti. Nikahı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

 

Şarkı Cem Karaca’dan

Çiftin nikah şahitliğini Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Üyesi Bekir İzzetbegoviç, Pakistan Eski Başbakanı Navaz Şerif, Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Halkalı’daki tören alanının çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı, yollar trafiğe kapatıldı. İstanbul trafiği kelimenin tam anlamıyla felç oldu. Saatlerce trafikte bekleyen yurttaşlar isyan etti.

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar konukların önüne Cem Karaca’nın “Bu son olsun” şarkısının müziği eşliğinde çıktı.

Abdullah Gül, yaptığı konuşmada, “Arkadaşlarımızın çocukları bizim çocuklarımızdır. Birbirilerine çok yakıştılar. Allan nazardan esirgesin. Eminim ki çok güzel, örnek bir aile olacaklardı. Vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirecekler” dedi. Aile Cüzdanı’nı Sümeyye Erdoğan’a verirken, “Aile büyüklerini de tebrik ediyorum. Rütbeler ve makamlar ne olursa olsun babalar ve anneler olarak bu heyecanı taşıyorlar” diye konuştu.

 

‘Ceylan’ım derdim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan da nikah sonrası yaptığı konuşmada “Sümeyye’ye çocukken ‘ceylanım’ derdim. ‘Gözümün nuru’ derdim. Şimdi bir ceylan gibi yuvadan ayrılıyor” dedi.

 

JÖH’nin mesajı

Selçuk Bayraktar, tören öncesi Twitter hesabından askerlerin kendisine yolladığı “Selçuk abi mutluluklar, Şırnak’tan selamlar. Bursa/JÖH” yazan pankartlı mesajı paylaştı. Bayraktar, “Şırnak’ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış” diye yazdı. Sümeyye Erdoğan ise Twitter’a “Tebriklerini ileten, tüm dostlara teşekkür ediyor, hayır dualarını bekliyorum” yazdı.

 

Sümeyye ve Selçuk hatıra filmi

Törende, “Sümeyye ve Selçuk Hatıra Filmi” gösterildi. Filmde, Sümeyye Erdoğan’ın çocukluk anıları, imam hatipte öğrencilik günleri, binicilik sporu ve bungee jumping yaptığı, kemana ilgi duyduğu gibi detaylar yer aldı.

Çiftin düğün organizasyonunu yapan kişinin Arter Reklam Ajansı Başkanı Erol Olçok olduğu öğrenildi. Odatv’de yer alan habere göre, Olçok daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları, Ahmet Burak, Necmettin Bilal ve Esra’nın düğününü gerçekleştirmişti. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kampanyasını da yöneten Olçok, AKP’nin seçim çalışmalarının da beyin takımında yer alıyor. Olçok, Soma’da 2 yıl önce 301 madencinin ölümüne neden olan Soma Holding’in de PR çalışmalarını yürütüyor. Erdoğan’ın reklamcısı olarak tanınıyor.

 

Kimler katıldı?

Nikaha yaklaşık 6 bin davetlinin katıldığı öğrenildi. Davetlileri kapıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan karşıladı. Nikaha ilk önce eski Kültür Bakanı Atilla Koç geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 15.00’de nikahın kıyılacağı gösteri merkezine geldi. Protokol girişindeki yoğunluk nedeniyle Başbakanın konvoyu arka girişi kullandı. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit bakanları Egemen Bağış ve Muammer Güler de nikah törenine katılan isimler arasındaydı. Kabinenin çoğunluğu törendeydi. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve Eşi Özer Çiller ile eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz da nikaha katıldı. Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşları da hazırlıklar için erkenden nikahın kıyılacağı salondaydı. Nikaha katılanlara nikah salonunun girişinde alkolsüz içecek ikram edildi. Davetliler için ilk giriş kapısı oluşturuldu. Davetliler Halkalı köprüsü girişinde kurulan kontrol noktasından içeri alındı. Minibüsler belli merkezlerden davetlileri nikaha taşımak için ring attı. Protokol girişinde de nikahın başlama saatine yakın yoğunluk yaşandı. Çok sayıda kırmızı plakalı araç ardı ardına merkezin önüne geldi.

 

Cübbeli Ahmet Hoca'da geldi

Sanatçılar Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve ALS hastası Trabzonsporlu eski futbolcu İsmail Gökçek de nikah törenine gelenler arasındaydı. Cübbeli Ahmet’in protokol girişini kullanması dikkat çekti. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de törene geldi. Cumhurbaşkanlığı yaverleri tarafından kapıda karşılandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler