Seçim OY'unu başladı!

Sosyal medyada günlerdir konuşulan AKP'lilerin 'evet' mührü basılmış oy pusulalarını, boş oy pusulası karşılığında para vererek dağıtacağı iddiasının ardından İstanbul Esenyurt'tan skandal bir haber geldi.

Yayınlanma: 23.03.2014 - 12:06
Abone Ol google-news

Yerel seçimlerin yapılacağı 30 Mart'a artık sayılı günler kaldı. Türkiye'nin merakla beklediği seçimler öncesinde İstanbul Esenyurt'tan şok bir haber geldi. İlçede bir hafta sonra yapılacak seçimlerde kullanılacak 20 adet 'evet' mührü ve 10 adet sandık kurulu mührü ile belediye seçimlerinde kullanılacak olan 312 adet mavi renkli zarfın çalındığı ortaya çıktı.

Esenyurt'taki Şehit Caner Mert Kapalı Spor Salonu'nda 11 Mart 2014 Salı gecesi gerçekleştiği öğrenilen olay hakkında bir de tutanak ortaya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven imzalı tutanak, İstanbul Valiliği'ne gönderilmiş ve gereğinin yapılması istenmiş.

SOSYAL MEDYAYA YANSIYAN İDDİALAR GERÇEK Mİ?

Bu haber günlerdir sosyal medyada konuşulan bir iddiayı akıllara getirdi. İddialara göre, seçim günü AKP'li adaya 'evet' mührü basılmış ve zarflanmış oy pusulaları vatandaşlara verilecek. Vatandaş da sandık görevlisinden aldığı oy pusulası yerine AKP'liler tarafından 'evet' mührü basılmış ve zarflanmış olanını sandığa atacak. İddialara göre, aldığı boş oy pusulasını AKP'lilere götüren vatandaşa para verilecek. Tüm bu iddialar günlerdir sosyal medyada konuşulurken, İstanbul Esenyurt'tan gelen skandal haber seçim öncesinde akılları karıştırmış durumda.

İŞTE O TUTANAK


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler