Öğrencisine cinsel istismara görevden uzaklaştırma

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni C.G. (42), kız öğrencisi D.C.'ye (19) 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu, mezun olmasından sonra da peşini bırakmayıp buna devam ettiği iddiasıyla başlatılan idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştrıldı.

Yayınlanma: 17.05.2016 - 12:40
Abone Ol google-news


İstanbul'da bir üniversitede hukuk okuyan D.C., geçen 28 Nisan'da İzmir 'in Sabuncubeli Mevkisi yakınlarında seyir halindeki bir otomobilden atlayarak jandarmaya sığındı. D.C., jandarmadaki ifadesinde geçen yıl mezun olduğu Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi'ndeki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni C.G.'nin kendisini darp ettiğini ileri sürdü.

Olay yerinin İzmir ili sınırlarında kalması üzerine İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen D.C., öğretmen C.G.'den şikayetçi oldu. Beş gün sonra bu defa Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na giden D.C., öğretmen C.G.'nin kendisine 2011 yılından bu yana cinsel istismarda bulunduğunu belirtip, bir kez daha şikayetçi oldu.

D.C., C.G.'nin yaşadıklarını ailesine anlatmakla kendisini tehdit edip, mezun olmasından sonra da zorla İstanbul'dan Manisa'ya getirip, cinsel istismara devam ettiğine dilekçesinde yer verdi. Evli, engelli bir çocuk babası olan öğretmen C.G., hakkında Manisa ve İzmir Cumhuriyet Savcılıkları tadrafından başlatılan adli soruşturmalar sürerken Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. C.G., hakkındaki idari soruşturma kapsamında 13 Mayıs'ta görevinden uzaklatırıldı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmazken C.G.'nin daha önce de bazı veliler tarafından kız öğrencilerine, "Ablan var mı?", "Ablanın yaşı kaç?", "Ablan güzel mi?", "Ablanın erkek arkadaşı var mı?" gibi sorular yönelttiği için veliler tarafından şikayet edildiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler