Van'da bombalı saldırı: 6 asker şehit, 2 yaralı

Karayolunda araç yakan PKK’lilere operasyona giden zırhlı araca önce yola tuzaklanan patlayıcı ardından roketatarla saldırıldı. Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı’nın da bulunduğu altı asker terör kurbanı oldu.

Yayınlanma: 24.05.2016 - 18:41
Abone Ol google-news

<video:539418>

Van’ın Çaldıran ve Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda dün yol kesip araç yakan PKK’lilere yönelik operasyon başlatıldı. Bölgeye giden zırlı askeri araca PKK’lilerin önce yola tuzakladıkları patlayıcı ardından roketatarla düzenledikleri saldırıda Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un da aralarında bulunduğu 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Nusaybin’de süren operasyonda ise 1’i ağır 11 güvenlik görevlisi yaralandı.

12 aracı yaktılar

Çaldıran’a 60 kilometre uzaklıkta Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde, Çaldıran- Doğubayazıt karayolu üzerinde dün saat 13.00 sıralarında yol kesen PKK’liler TIR’ların da aralarında bulunduğu 12 aracı ateşe verdi. Olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilerek helikopter destekli operasyon başlatıdı. Bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında saat 17.00’de PKK’liler tarafından önceden bölgeye yerleştirilen el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirildi, ardından da roketatarla ateş açıldı. Saldırıda Komutanı Cesur’un da aralarında bulunduğu 4 asker şehit oldu, 2’si ağır 4 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan 1 asker helikopterle hastaneye kaldırılırken 1 asker ise hastanede şehit oldu. Böylece şehit sayısı 6’ya yükseldi.

Binbaşı Cesur’un şehit olduğu haberini babası Remzi ile annesi Zehra Cesur, Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde aldı. Şehidin evli ve bir çocuğu olduğu belirtildi.

Şehit eşi hamile

Astsubay İbrahim Tıraş’ın Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaşayan baba Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş oğullarının şehit haberiyle yıkıldı. Şehitin Van’da oturan eşi İpek Tıraş’ın ise hamile olduğu öğrenildi. Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün şehit olduğu haberiyle Bitlis Ahlat’ta yaşayan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin emekliliğine kısa bir süre kaldığı, tayininin de İzmir’e çıktığı belirtildi.

Nusaybin’de 11 yaralı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gece Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde PKK’lilerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1’i ağır 4 asker yaralanırken, dün Abdülkadirpaşaki gün boyu süren çatışmalarda 6 asker ve 1 komiser yardımcısı yaralandı. İlçede 6’sı kadın 25 PKK’linin teslim olduğu belirtildi. Bitlis’te, dün akşam saatlerinde bir grup PKK’li, Bölükyazı Jandarma Karakol Komutanlığına taciz ateşi açtı. Çıkan çatışmada, bir uzman çavuş yaralandı.

ingöl’ün Ortaçanak ilçesinde “aranan teröristler” listesinde 300 bin TL ödüllü gri renkli listede bulunan” Abidin Bayram’ın da bulunduğu 3 PKK’li öldürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler