YPG Rakka’da ilerliyor: IŞİD'lilerin aileleri ve yöneticileri kenti terk etti

YPG öncülüğündeki Rakka operasyonunda üçüncü güne girildi. Demokratik Suriye Güçleri'nin (DGS), stratejik yerleri ele geçirmesiyle IŞİD militanlarının, ailelerini kentten tahliye etmeye ve Irak’a göndermeye başladığı öğrenildi.

Yayınlanma: 26.05.2016 - 11:52
Abone Ol google-news

YPG'nin öcülüğünü yaptığı DSG, IŞİD’in başkent olarak ilan ettiği Suriye’nin kuzeyindeki Rakka'da uzun zamandır planlanan operasyonu Salı günü başlattı.

55 kilometre uzaklıktaki Ayn İsa’dan Rakka’ya doğru ilerleyen 12 bin DSG savaşçısı, küçük fakat stratejik öneme sahip el Fateseh kabası ve Qartaj köyünü IŞİD’in elinden almıştı.

Ayrıca IŞİD’in köy ve kasabadan çekilirken, daha fazla kayıp vermemek için ölen ve yaralanan militanları ardında bıraktığı da bildirilmişti.

IŞİD yöneticileri de şehri terketti

İran merkezli Al Alam televizyonunun Rakka’daki kaynaklara dayandırdığı haberinde, DSG’nin kente yaklaşmasıyla özellikle Suriyeli olmayan IŞİD militanlarının ailelerinin kentten hızla tahliye edildiği aktarıldı.

ABD'den 'özerk Kürdistan' açıklaması

Ailelerin yüzde 70’inin tahliye edildiği, güney kentlerine, ağırlıklı olarak da Irak’a gönderildiği belirtildi.

Rakka içinden bilgi veren Amer Huweidi adlı bir sivil, IŞİD’in üst düzey kadrosunun da kentten ayrıldığını ve Suriye’nin güneydoğusundaki Deyr Ez Zor’a gittiklerini söyledi. Huweidi ayrıca IŞİD’in ağır silahlarını ve askeri zırhlı araçlarını da bu kente konuşlandırdığını aktardı.

Halihazırda Rakka’da bulunan ve kentin günlük yaşamına dair bilgiler veren sivil kaynaklarsa kentte gıda ve içme suyu sıkıntısı yaşandığını söyledi. Sivillerin yaşamını sürdürmek için gerekli olan ihtiyaçlara ulaşmakta güçlük çektiğine vurgu yapan kaynaklar, Rakka halkının tek bir ekmek alabilmek için saatlerce fırınların önünde kuyruk oluşturduğunu da sözlerine ekledi. (Kaynak: Diken)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler