Askerle uçurama atlayıp firar eden tutuklu teslim oldu

Adana'nın Kozan İlçesi'nde uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan ve yer gösterme iddiasıyla götürüldüğü ormanlık alanda, kelepçelendiği askeri uçuruma iterek firar eden 24 yaşındaki K.T., teslim oldu.

Yayınlanma: 28.05.2016 - 14:01
Abone Ol google-news


Birçok suçtan kaydı bulunan K.T., iddiaya göre, 16 Mayıs'ta polisi arayarak, "Yanımda esrar var gelin bunları teslim alın" dedi. İhbar üzerine olay yerine giden polis, K.T. ile birlikte beraberindeki 16 kilo esrarı alıp, Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü K.T. ifadesinde, "Esrar N.Ö.'ye ait bana da 'bunların başında dur bir araç gelip senden teslim alacak' dedi. Esrarın vatandaşlara zarar verdiğini bildiğimi için vicdan azabı çekmemek için polis arayarak ihbar ettim" diye konuştu.

Birçok suçtan kaydı olduğu belirlenen ve hakkında yakalama kararı bulunan K.T., sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Kozan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilirken firar eden K.T., aynı gün Feke İlçesi'nde yakalanıp, Kozan M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

ASKER YARALANDI

K.T., tutuklandıktan sonra cezaevi yönetimine başvurarak birçok yerde esrar gizlendiğini hepsinin yerini gösterebileceğini ileri sürdü. Bu iddia üzerine inceleme başlatan Cumhuriyet Savcısının talimatıyla jandarma tarafından K.T., 18 Mayıs'ta Kozan'a bağlı Karanebili Mahallesi Savruk Yaylası mevkiine götürüldü. Torbalarla bu bölgeye esrar gömüldüğünü ileri süren K.T., araçtan indirilip yer göstermesi istendi. Bir asker ile birbirlerine kelepçelenen K.T., kayalıkların arasında yer gösteriyormuş gibi yapıp ittirdiği askerle birlikte uçuruma yuvarlandı.

Yaklaşık 10 metrelik uçurama yuvarlanan K.T., bilinmeyen bir yöntemle kelepçeden kurtulup kaçtı. Beraberindeki asker de yaralı olarak bulundu. İhbar üzerine kaçan tutuklu aranırken, yaralanan asker de götürüldüğü Kozan Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi.

ARANIYORDU

İlçe Jandarma Komutanlığı ve polis tarafından her yerde aranan K.T., dün öğleden sonra Kozan Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Pişman olduğunu ileri süren K.T., işlemlerinin ardından tekrar Kozan M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler