Açlık grevindeki maden işçileri taleplerini açıkladı

Zonguldak'ta kayyum atanan Balçın Madencilik'te, maaşlarını alamadıkları için açlık grevi yapan işçilerin direnişi sürüyor. Eylemdeki madenciler adına açıklama yapan işçi temsilcisi, kayyumun para teklifini reddettiklerini açıklayarak "Biz madenciyiz, bunun dışında yapacak bir işimiz yok. Burası emeğin başkenti Zonguldak'sa biz madenlerde çalışmak istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 28.05.2016 - 17:44
Abone Ol google-news

(Fotoğraf: DHA)

Zonguldak Kilimli'de Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan 85 işçinin 18 Mayıs’ta çalıştıkları ocağa girerek başlattığı açlık grevi 10'uncu gününde devam ediyor. Sağlık sorunları nedeniyle grevi bıkanan işçilerin ardından eylem 19 işçiyle devam ediyor. İşçi aileleri ve diğer işçiler de eyleme, madenin önünde bekleyerek destek veriyor. İşçi temsilcisi Cemal Akın'nın eylemlerine son vermeleri için Türkiye Taşkömürü Kurumunu göreve çağırdı. Ocağın açılarak işlerinin geri verilmesini söyleyen Akın, "Ok yaydan çıktı. Türkiye Taşkömürü Kurumu bize sahip çıkmalı, rödovansçısında sıkıntı çıktıysa ya sahayı başka bir özel firmaya devretsin, ya da bizi bünyesinde çalıştırsın" dedi.

'Ayağınıza kadar geldik' diyen kayyıma: Paranı da al git, satılmış köpek

'MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

Kayyım heyetinin, maaşlarından 1000 lira ve Sosyal Yardımlaşama Fonu'ndan 1000 lira olmak üzere yaptıkları 2 bin liralık teklifi reddettiklerini belirten işçi temsilcisi, "Bırakın bizeBiz madenciyiz, bunun dışında yapacak bir işimiz yok. Burası emeğin başkenti Zonguldak'sa biz madenlerde çalışmak istiyoruz" 2 bin lira vermelerini, maaşlarımızın tamamını da verseler, biz yine mücadelemize devam edeceğiz. Hem tazminatlar konusunda mağduriyet var hem de bu kadar madencinin işsiz kalma durumu var.  ifadelerini kullandı.

Grevdeki işçiler adına açıklama yapan İşçi temsilcisi Cemal Akın, eylemlerinin kamuoyuna doğru yansıtılmadığını söyleyerek "Kamuoyunda işçiler alacaklarını aldı, alacaklar gibi açıklamalar yapılıyor. İçerideki arkadaşlarımızın sağlık sorunları, zehirlenme riskleri var. Psikolojileri bozuk. Kayyum heyetinin teklifinde, içerisinde süslenmiş 1000 lirayla kimse bizi susturamaz, haklı davamızdan bizi vazgeçiremez. Biz haklıyız, alın terimizi istiyorsak bizimle kimse başa çıkamaz. Biz bu davamızın sonuna kadar peşindeyiz, kazanacağız" dedi.

Zonguldak Kilimli'de madencilerden kayyıma büyük tepki


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler