Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Başkanlığa 15 gün direndim

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Prof. Dr. Raşit Küçük hayattayken bu görevi yapmam caiz değildir.' diyerek Diyanet İşleri Başkanlığı'na 15 gün direndiğini söyledi.

Yayınlanma: 29.05.2016 - 11:21
Abone Ol google-news

Prof. Dr. Raşit Küçük için düzenlenen gecede konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kendisine ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı teklif edildiğinde "Prof. Dr. Raşit Küçük hayattayken bu görevi yapmam caiz değildir dedim. 15 gün direndim, bu direncimi bizzat kendisi gelip kırdı" dedi.

Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşen saygı gecesine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AKP'li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda partili katıldı.

"RAŞİT HOCAMIZ HAYATTAYKEN BU GÖREVİ YAPMAM"
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada yaptığı konuşmada, "Keşke salonu daha çok genç doldursaydı. Sünneti seniyyeye adanmış hayatı onlara anlatabilseydik. Aslında bu toplantılar o zaman çok daha faydalı olur. Cenabı Hak kendisine uzun ömürler versin" dedi.

Görmez, konuşmasının devamında Prof. Dr. Raşit Küçük ile bir anısını anlattı. Görmez, kendisine ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı teklif edildiğinde "Prof. Dr. Raşit Küçük hayattayken bu görevi yapmam caiz değildir" dediğini belirterek: "Bana bu taşıyamayacağım görev teklif edildiği zaman 'Raşit hocamız dünyada ve hayattayken benim bu görevi yapmam caiz değildir' dedim. 15 gün direndim. Bu direncimi bizzat kendisi gelip kırdı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler