'Paralel Yapı' operasyonunda 10 tutuklama

Mersin merkezli 14 ilde düzenlenen Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda gözaltına alınan 50 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Yayınlanma: 31.05.2016 - 09:28
Abone Ol google-news


Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 23 Mayıs pazartesi günü belirlenen adreslere eşzamanlı yapılan operasyonda eski Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü, eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali İhsan Kaya ve Ali Çengelci'nin aralarında bulunduğu 50 kişiyi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette sorgularının ardından 27 Mayıs günü adliyeye sevk edildi.

Mersin 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne  bugün saat 02.00'de verdiği kararla şüpheliler Şenol Kaplan, Hüseyin Bezmez, Faruk Kırılmaz, Recep Özcan, Ali Yazgan, Kemal Han, Fehmi Sevindir, Hikmet Elçiçeği, Recep Üren ve Raşit Şenel'in tutuklanmasına karar verdi. Mersin eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali İhsan Kaya, Ali Çengelci ile eski Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü’nün de bulunduğu 30 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı, diğer 10 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ADLİYEDE TANSİYON YÜKSELDİ

Adliyede günler süren işlemlerin sonuçlanmasını bekleyenler şüpheli yakınları işlemlerin bu kadar uzun sürmesine tepki gösterdi. Şüpheli yakınlarıyla polisler arasında zaman zaman tartıştı.

Kararın açıklanmasının ardından tutuklananlar araçlarla cezaevine götürülürken yakınları gözyaşı döktü. Serbest kalanlar ise ailelerinin kendilerine ulaştırdığı battaniye ve giyim eşyasının bulunduğu valizlerle adliyeden ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler