Sıra 'Hicri Takvim'e geldi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi'nden, bütün dünyada uygulanması için tekli takvimin tercih edildiğini belirterek, "Böylece herkesin önünde tek bir hicri takvim bulunacaktır" dedi.

Yayınlanma: 31.05.2016 - 09:41
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çağrısıyla, Suudi Arabistan, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Katar, Fas, Mısır ve Ürdün’ün de aralarında bulunduğu 50’ye yakın ülkeden katılımıncının yer aldığı Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi dün sona erdi. Yapılan oylamada, tek takvim uygulaması kararı alındı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Kongreden vahdet çıkmıştır” dedi.

Görmez, üç yıllık bir çalışmayı bugün sonuçlandırdıklarını söyleyerek, “Umuyorum ki bu toplantı 60 yıllık İslam alemindeki ihtilafı ortadan kaldırır ve özellikle bütün dünyada yaşayan Müslümanların ibadetlerini, sevinçlerini vahdet, birlik ve beraberlik içerisinde yapmalarına vesile olur. Aynı camide namaz kılan Müslümanların bayram gününü birbirinden ayırmasına bu toplantı son verecektir” diye konuştu.

Öneri aşamasında

Kongrede, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı’na, İslam alemince kabul edilebilecek tek takvimi oluşturma çalışmalarını yapma önerisi getirildi. Öneri, 10 yıllık takvim hazırlama, takvimin basımı, dünyaya dağıtımı, üzerinde anlaşılan Hicri Takvim kültürünün yayılması konusunda eğitim ve halkla ilişkiler komisyonları


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler