Müftünün 'Ramazan’da lokantaların camlarının perdeyle kapatılması' önerisine tepki

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Ramazan’da lokantaların camlarının perdeyle kapatılmasını istedi. ÖDP Edirne il Örgürü, müftüye tepki göstererek "Edirne bir tek bu sene değil; yüzyıllardır farklı dini inançlarla bir arada ve hoşgörü ile yaşamıştır" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 31.05.2016 - 16:25
Abone Ol google-news

Oruç tutmayanların sokaklarda yiyip içmemeleri gerektiğini savunan Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, “Lokantalar da eskiden öyleydi. Lokantacı kardeşlerimiz de, bütün müminler de bu işte çok gönüllüdür, biliyorum. Lokantalarının camlarını perdeler ve bu yemekleri mazeret gruplarına içeride verirler. Buna dikkat edenler kendileri çok mutlu olacakları gibi Cenabı Hakta inşallah çok memnun olacaktır” diye konuştu.

ÖDP Edirne İl Örgütü, Müftü Üzüm'ün önerisine tepki göstererek şu açıklamayı yaptı.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm Edirne halkına buyurmuş:

“Saygılı olalım”, “Lokantaları perde ile kapatalım”, “Eskiye dönelim”, “Sokakta yemeyelim”, “Sigara içmeyelim”… Sonuna da eklemiş; “Edirne bu sene medeniyet şehri olarak bunu başaracaktır.”

Sayın Müftü, Edirne bir medeniyet şehridir, bunu siz de iyi biliyorsunuz ama vazifeniz gereği işinize gelmiyor. Ancak biz bir kez daha hatırlatalım; Edirne bir tek bu sene değil; yüzyıllardır farklı dini inançlarla bir arada ve hoşgörü ile yaşamıştır.

Saygıdan bahseden her konuda açıklama yapan müftü, “6 yaşında kız çocukları ile evlenilebilir”, “Karılarınızı deşarj olmak için dövün”, “Çalışan kadınlar fuhşa hizmet etmektedir” diyen sapkın düşüncelerin sahibi Nurettin Yıldız’a sahip çıkacak ve tek kelime etmeyecekseniz saygısızlık konusunda konuşmayacaksınız, Edirnelileri saygıya davet edeceksiniz, Bu açıkça ikiyüzlülüktür.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün yapmış olduğu bu açıklama talihsiz bir açıklamadır. Müftü bu açıklaması ile oruç tutmayan insanları hedef göstermektir. Erzurum’da, Van’da ve daha birçok ilimizde rastlanan “oruç tutmuyor”, “sigara içiyor”, “yemek yiyor” diye; öldüren, yaralayan, dayak atan gerici güruha mesaj vermektir. Suç işlemektedir.

ÖDP Edirne İl Örgütü olarak buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz:

Bu faşizm ayak sesidir. Bu AKP rejiminin inşa edildiğinin göstergesidir. Eşit, Özgür ve Laik bir Ülkeyi yeniden kurmak için bir olmalıyız. HAZİRAN olmalıyız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler