Canlı yayında şoke eden iddia: Osmanlı arşivleri Suudi Arabistan'a kaçırılıyor!

Suudi Arabistan'ın Osmanlı arşivlerindeki belgeleri, akademisyenler vasıtası ile kaçırdığı iddia edildi. İddianın sahibi ise Arap medyasını ve Arap coğrafyasını en yakından takip eden gazeteci.

Yayınlanma: 03.06.2016 - 15:30
Abone Ol google-news

Gazeteci yazar Hüsnü Mahalli, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programında çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

"BELGELER KAÇIRILIYOR"
Mahalli, son dönemde Türkiye'deki üniversitelerde çalışan akademisyenlerin çok yüksek maaşlarla Suudi Arabistan'daki üniversitelere transfer edildiğini, bunun asıl amacının ise Osmanlı arşivlerindeki belgelerin Suudi Arabistan'a kaçırılması olduğunu söyledi.

Mahalli, Osmanlı arşivlerinde yer alan ve Suud ailesini ilgilendiren belgelerin bu akademisyenler vasıtası ile Suudi Arabistan'a kaçırıldığını, ancak örneklerin mi yoksa orijinallerin mi götürüldüğü hakkında kesin bilgi sahibi olmadığını da sözlerine ekledi.

"SUUDİLERE BEDAVA 5 BİN KONUTLUK ARAZİ VERİLDİ"

Hüsnü Mahalli ayrıca, İstanbul'a yakın bir bölgede 5 bin lüks konut yapılmak üzere Suudilere bedava arazi tahsis edildiğini, tahsisin Yalova'da yapılmış olabileceğini de sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon