Berkin'in annesinden bilye ifadesi

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başından gaz fişeğiyle vurulan Berkin'in annesi, mezara atılan bilyeleri anlattı.

Yayınlanma: 26.03.2014 - 16:34
Abone Ol google-news

Gezi Parkı eylemleri esnasında ekmek almaya giderken Okmeydanı’nda başından gaz fişeğiyle vurularak komaya giren ve 269 gün sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası Sami ve annesi Gülsüm Elvan, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici’ye şikâyetçi olarak ifade verdi. Sami Elvan,  “Ben oğlumun bilerek öldürüldüğüne inanıyorum” dedi.

Soruşturmanın savcısı Faruk Bildirici'ye ifade veren Sami Elvan ifadesinde şunları söyledi:

“Başbakan, İçişleri Bakanı,. İl Emniyet Müdürü ve Vali’den şikâyetçiyim. Daha önce de bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Başbakan eşimi terör örgütü diye yuhalattı. Çocuğumun olay saatinde önce neden ve niçin çıktığı konusunda bir bilgim yok çünkü uyuyordum.”

Anne Gülsüm Elvan ise ifadesinde,özetle şunları söyledi:

“Ben çocuğumun tabutuna kırmızı bayrak sarmıştım. Türk bayrağı bizim için semboldür ancak ben Pir Sultan Abdal geleneğinden gelen bir insanım. Bu nedenle kırmızı bayrağı sarmıştım. Kendi geleneğimle çocuğumu defnettim. Çocuğumun mezarına attığım başımdaki tülbenttir. Ayrıca çocuğumun mezarına bilye atarken kesinlikle silah diye atmadım. Arkadaşlarıyla oynadığı bilye ve misketleri attım. Hatta bilyeleri de ben atmadım, Berkin’in arkadaşları attı. Başbakan, ‘emri ben verdim. Polislerim destan yazdı’ diye sözler söyledi. Bu nedenle kendisinden şikâyetçiyim. Biz Başbakan’ı bu konularla ilgili daha önce savcılığa şikayet ettik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler