Vezneciler'de bomba yüklü araçla saldırı: 6'sı polis 11 şehit, 36 yaralı

İstanbul'da Çevik Kuvvet Vezneciler’de sabah nöbet değişimi yaparken bombalı araç uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda 6’sı polis 11 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 07.06.2016 - 08:42
Abone Ol google-news

<video:546898>


Vezneciler’de nöbet değişimi yapan Çevik Kuvvet’e yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 6’sı polis 11 kişi hayatını kaybederken 3’ü ağır 36 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Kiralık araç patlatıldı

Celal Ağa Oteli önüne bırakılan kiralık araç, polis midibüsleri geçerken uzaktan kumandayla patlatıldı. Çevik Kuvvet midibüsü havaya savrularak biraz ilerideki sivil aracın üzerine düştü. Saldırıda polis aracının önündeki ve arkasındaki iki sivil araç büyük hasar gördü. Saldırıda hedef alınan polis midüsünün arkasında seyir halindeki diğer midibüsteki polisler ise saldırıyı hafif yaralarla atlattı. Emniyet yetkilileri bomba yüklü araçtan geriye motor parçaları dışında bir şeyin kalmadığını ve patlamanın şiddetiyle aracın tamamının etrafa dağıldığını bildirdi. Patlamanın etkisiyle Çevik Kuvvet midibüsü havaya uçarak bir başka aracın üzerine ters şekilde düştü. Bu sıra çevredeki çok sayıda işyeri ve otelin camları kırılırken, tarihi Şehzadebaşı Camisi’nde de hasar oluştu. Saldırının ardından yaşanan izdiham nedeniyle polis kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı.

Vezneciler'deki patlama anı kamerada  - VİDEO

<video:546994>

İkinci bomba ihtimali

Patlamanın etkisiyle çevredeki bir doğalgaz kutusunda da patlama meydana geldi. Saldırının ardından olay yerine 30’dan fazla ambulans ile birlikte çok sayıda polis ekibi ve itfaiye sevk edildi. Patlama yerindeki gazeteciler ve yurttaşlar da İBB’ye bağlı özel güvenlik görevlileri tarafından olay yerinden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bu sırada özel güvenlik görevlileri ile gazeteciler arasında tartışma yaşanırken, polisler araya girerek ikinci bir saldırı ihtimaline karşı çevredeki sokak başlarını emniyet şeridi ile kapatarak geçişlere izin vermedi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin cesetleri ambulanslarla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Yaralılar ise ambulanslarla çevrelerdeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, metro seferleri de durduruldu.

Saldırının ardından olay yerinde bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri incelemelerini sürdürürken İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın da aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olay yerine geldi. Olay yerinde incelemelerde bulunan ve 3 kişinin durumunun ağır olduğunu söyleyen İstanbul Valisi Vasip Şahin beraberindekilerle hastaneye giderek bilgi aldı.

Bir yılda 10 büyük saldırı | FOTO GALERİ

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Bombalı saldırıda şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Eski CHP Milletvekili Zeki Karagözlü’nün oğlu Kadir Cihan Karagözlü ile Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Duha Beker, Gökhan Topçu ve aracı kullanan şoför Yaşar Özlem isimli polis memurları şehit oldu. Şehitlerden dördü akşam askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

YAŞAMINI YİTİREN SİVİLLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Vezneciler'de polislere yönelik saldırıda hayatını kaybeden sivillerden 4'ünün cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Vezneciler'de polislere yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren sivillerden 4'ünün cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından yakınları tarafından alındı. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri biten Ahmet Bayraktar, Elif Tutuş İnce, Esra ve Hakan Tekin çiftinin cenazeleri yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

ŞEHİT 4 POLİS MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI 

Saldırısında şehit düşen 6 polisten 4'ü bugün Atatürk Havalimanı Askeri Havalimanı'ndan memleketlerine uğurlandı.

Şehit olan polis memurlarından Yaşar Özlem, Duha Beker, Emrah Pekdoğan, ve Ramazan Kırboğa'nın naaşları saat 20.15'te Atatürk Havalimanı Askeri Havalimanı'ndan memleketlerine uğurlandı. Şehit polis memuru Yaşar Özlem Afyonkarahisar'da, Duha Beker Yozgat'ta, Emrah Pekdoğan Kırıkkale'de, Ramazan Kırboğa da yarın Kayseri'de defnedilecek.

Şehit polis memuru Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü ise, yarın Fatih Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

<video:546952>


CAMİDEN KONTROLLÜ PATLAMA ANONSU

Beyazıt Vezneciler'de çevik kuvvet polislerini taşıyan polis otobüsüne yapılan bombalı saldırının meydana geldiği alan cami hoparlöründen yapılan anonsla boşaltıldı.

Anonsta, "Kontrollü olarak patlatma yapılacaktır. Bu sebepten dolayı görevlilerimiz dikkatli olsunlar, sivillerimiz de lütfen emniyet görevlilerimizin ikazlarına uyarak çalışmalarına yardımcı olsunlar" denildi. Bölge boşaltılırken, bomba imha ekiplerinin, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptığı bildirdi.


<video:546984>

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ


İstanbul Vezneciler'deki Beyazıt karakol binası ve otobüs durağı arasında meydana gelen patlama nedeniyle çevredeki otobüs ve metro seferleri iptal edildi. Edinilen bilgiye göre İstanbul Üniversiyesi öğrencilerinin sınavları iptal edildi.

<video:546906>
OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

<video:546926>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler